Praha 8: Dopravu seniorů řeší nová služba

21.12.2023 13:05 | Tisková zpráva

Již měsíc funguje pod hlavičkou příspěvkové organizace Prahy 8 doprava seniorů a osob se zdravotním znevýhodněním. Pro přepravní službu SOS Praha 8, která spadá do fakultativních úkonů pečovatelské služby, byly vyčleněny dva vozy Citroen Berlingo i se speciální úpravou pro osoby na invalidním vozíku.

Praha 8: Dopravu seniorů řeší nová služba
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Dlouhodobě jsem přepravní službu seniorů zvažovala a otevřeně přiznávám, že to nebylo jednoduché rozhodnutí. Nezdá se to, ale Praha 8 s téměř nejvyšším počtem seniorů v hlavním městě nemůže zajistit v jeden den přepravu všem seniorským zájemcům. Máme dvě auta a dva vyškolené pány řidiče a pečovatele v jedné osobě, možnosti a prostředky jsou bohužel dané. Ale spolu s týmem SOS Praha 8 do toho jdeme s dobrým pocitem, že volnou kapacitu našich aut nabídneme smysluplným a potřebným způsobem,“ říká místostarostka Vladimíra Ludková (ODS) k rozhodnutí spustit novou službu pro seniory.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43735 lidí

Stejně jako u jiných přepravních služeb pro seniory, to je těch, které nabízí více než jen pouhé „taxi“, je třeba volat s předstihem, což je minimálně pět pracovních dní. Je také vhodné nejdříve zvážit, zda nevzniká nárok na hrazenou přepravu sanitním vozem, a případně ji po lékaři žádat.

Vzhledem k tomu, že doprava seniorů spadá do úkonů pečovatelské služby, musí na počátku proběhnout sociální šetření v místě bydliště. Výhodou dopravy seniorů SOS Praha 8 je opora zkušených pečovatelů, kteří Prahu 8 velmi dobře znají, stejně tak možnost doprovodu a čekání v cíli. Více informací najdete ZDE.

Objednání Dopravy seniorů SOS Praha 8 od pondělí do čtvrtka, pět pracovních dní předem v čase od 7 do 9 hodin nebo od 12 do 14:30 hodin, telefon: 724 226 259.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…