Praha 8 nesouhlasí s plošným zavedením maximální rychlosti 30 km/h

25.04.2023 13:05 | Tisková zpráva

Komise pro dopravu Rady MČ Praha 8 přijala včera usnesení, ve kterém nesouhlasí s plošným zavedením nejvyšší povolené rychlosti 30 km/h a také žádá Výbor pro dopravu ZHMP, aby záležitost projednal a hledal řešení, jak zamezit omezování dopravy protestními akcemi.

Praha 8 nesouhlasí s plošným zavedením maximální rychlosti 30 km/h
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

"Praha 8 je průkopníkem ve snižování rychlosti v místech, kde to dává smysl, tedy například v rezidenčních zónách nebo u škol. V Karlíně jsme zavedli Zónu 30 již v roce 2012 a troufám si říct, že jako jedni z prvních v Praze. Ale určitě nesouhlasíme se snižováním rychlosti plošně, nekoncepčně a na základě nátlakových akcí. Blokování Rohanského nábřeží a jiných hlavních tahů považuji za bezohledné a zbytečné. To jsou právě komunikace, kde má zůstat 50 km/h,“ informoval radní Prahy 8 pro dopravu Tomáš Slabihoudek (Společně pro Prahu 8).

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

Předseda komise pro dopravu Martin Jedlička (Společně pro Prahu 8) dodává: "Podobné dopravní úpravy se musí posuzovat individuálně, s ohledem na typ komunikace, na plynulost provozu i na MHD. Zásadně odmítám formu protestu, která spočívá ve zdržování řidičů aut, ale i třeba sanitek. Takový protest je bezohledný a hloupý. Proto jsem na komisi pro dopravu navrhl usnesení, kterým žádáme Výbor pro dopravu MHMP, aby hledal řešení, jak zamezit vzniku těchto omezení. Děkuji všem členům komise, kteří pro toto usnesení hlasovali."

Výbor pro dopravu ZHMP, který bude toto téma řešit, začíná své jednání dnes od 17:00. Současně, také dnes, je avizován další protestní pochod od 17:30 z Mariánského náměstí.

Text usnesení Komise pro dopravu Rady MČ Praha 8 ze dne 24.4.2023:

I. nesouhlasí s plošným zavedením maximální rychlosti 30 km/h,

II. konstatuje, že o povolené rychlosti na spravovaných komunikacích mají rozhodovat silniční správní úřady městských částí, které mají detailní místní znalost,

III. vyzývá protestující a navrhovatele, aby do budoucna neomezovali plynulý provoz MHD a IZS v místě protestů. Zároveň žádá Výbor pro dopravu ZHMP, aby situaci projednal a navrhl řešení, jak zamezit vzniku těchto omezení v budoucnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…