Praha 8 zachraňuje oblíbený festival Karlínské filmové léto

10.07.2019 18:46

Festival Karlínské filmové léto opustil stávající prostory Českého rozhlasu, kde se dosud konal (budova Karlínského rozhlasu). MČ Praha 8 se rozhodla, že tuto tradiční kulturní akci celopražského významu, která má za sebou již 15 úspěšných ročníků, zachrání.

Praha 8 zachraňuje oblíbený festival Karlínské filmové léto
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Spolu se spolkem Iniciativa pro Invalidovnu podniká veškeré potřebné kroky nutné k přesunu filmového léta na nádvoří historické budovy Invalidovny, která je pro tuto událost více než vhodná.

Pomoc Prahy 8 je nejen finanční, ale i materiální - zapůjčuje mobiliář a pomůže letnímu kinu také s propagací. Spolu se společností Kristián (pořadatel KFL) chystá během léta minimálně 35 filmových představení. Výše vstupného, stejně jako v minulosti, nepřesáhne sto korun. První promítání bude 16. 7.

„Dovolte mi poděkovat provozovateli budovy, Národnímu památkovému ústavu, který nám maximálně vychází vstříc a Iniciativě pro Invalidovnu za nezměrné úsilí a práci při přípravě akce. Věřím, že i díky jejich pomoci se nám nejen podaří tuto akci zachránit pro budoucnost, ale též vytvořit díky geniu loci budovy neobvyklé prostředí pro promítání.“ říká radní MČ Praha 8 pro kulturu pan Michal Švarc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…