Praha: Charitativní akce "malované hrnečky" Václavských Vánoc vynesla 82 200 korun

14.02.2013 19:16

Dnes byl v hotelu Jalta na Václavském náměstí předán výtěžek charitativní akce, která proběhla v rámci Václavských Vánoc na konci loňského roku. Ve stáncích s občerstvením byly ke koupi nápoje do speciálních hrnečků malovaných dětmi, kterým pomáhá Nadace ARTEVIDE nebo žáky Střední, základní a mateřské školy pro sluchově postižené Výmolova.

Praha:  Charitativní akce "malované hrnečky" Václavských Vánoc vynesla 82 200 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

 „Spolu se Sdružením Nového Města pražského se snažím, aby se Václavské náměstí stalo lepším místem pro život. Jsem rád, že si sem stále více Pražanů nachází cestu a navíc přispělo na dobrou věc,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS), který se spolu s  předsedou Sdružení Nového Města pražského Janem Adámkem slavnostního předání zúčastnil.

„Byli jsme potěšeni, s jakým zájmem se celá akce setkala. Výtěžek pro Střední, základní a mateřskou školu Výmolova celkem 14 650 Kč za prodej 293 kusů malovaných hrnečků a pro nadaci Artevide pak   67 550 Kč za prodej 1 350  kusů hrnečků s potiskem s obrázky malovanými dětmi v Nadaci Artevide. Budeme i v budoucnu těmto organizacím pomáhat a spolupracovat s nimi. Úspěšnou akci s malovanými hrníčky jistě zopakujeme i v letošním roce,“ řekl Jan Adámek, předseda Sdružení Nového Města pražského o.s., která celou akci pořádala.

Václavské Vánoce pořádal Magistrát hlavního města Prahy pod záštitou primátora Bohuslava Svobody a Městská část Praha 1 pod záštitou starosty Oldřicha Lomeckého. Na organizaci se podílí Sdružení Nového Města pražského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…