Praha: J. Nosek jedná o pomoci státu s vybudováním městského okruhu

20.05.2013 15:57

Náměstek pro oblast dopravy Josef Nosek vypracoval koncepci zkapacitnění některých důležitých komunikačních tahů a uzlů v Praze tak, aby umožnily objezd centrální části města i bez dokončení městského a Pražského okruhu.

Praha: J. Nosek jedná o pomoci státu s vybudováním městského okruhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kongresové centrum

 

Jedná se o dočasné řešení spojení tunelového komplexu Blanka s Jižní spojkou, které by znamenalo výrazné posílení průjezdnosti Průmyslové a Kbelské ulice, vznik mimoúrovňových křižovatek Kolbenova a Poděbradská a vedení dopravy v tunelu pod Holešovičkami.
 
Dnes proto jednal s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Davidem Čermákem o možné podpoře účasti státu na realizaci této celostátně významné dopravní stavby. „ Mým cílem je co nejrychleji vyřešit problém, který může otevřením Blanky vzniknout. Pomoc ze strany státu by pomohla významně urychlit stavbu dočasného městského okruhu a tím tak předejít případným dopravním komplikacím,“ dodal k jednání Josef Nosek.
 
Původní a finální řešení počítá s dlouhým tunelem, který má být pokračováním Blanky, a vede z Pelc Tyrolky pod  Malešicemi k Jižní spojce, na kterou se napojuje za lanovým mostem. Odhadované náklady na jeho stavbu jsou však minimálně 40 miliard korun a samotná doba výstavby je odhadovaná na 10 – 15 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…