Praha: Kdy má být Novoroční ohňostroj? Hlasujte v anketě

13.11.2012 15:07

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda se obrací na Pražany s výzvou, aby se vyjádřili, kdy by rádi měli novoroční ohňostroj. Dosud nebylo rozhodnuto, zda Praha oslaví příchod Nového roku 2013 v prvních minutách 1. ledna nebo až v podvečerních hodinách, nyní primátor města vyzývá samotné Pražany, aby se vyjádřili.

Praha: Kdy má být Novoroční ohňostroj? Hlasujte v anketě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad


„Letos byl ohňostroj poprvé hned po silvestrovské půlnoci, v předchozích letech vpodvečer 1. ledna. Oba termíny mají svá pro a proti, jedna varianta je klasičtější, tradiční a spíše pro turisty, druhá pro rodiny s dětmi. Ohňostroj každopádně uspořádat chceme, je tady pro vás, pro Pražany i návštěvníky města, a proto vás vyzývám, abyste se vyjádřili. Vyhlašujeme anketu, v níž sami navrhnete dobu ohňostroje. Ať do středy 21. listopadu dáte svůj hlas kterékoliv variantě a vyberete jakkoli, jste už nyní srdečně zváni na oslavy v hlavním městě i na jejich vyvrcholení při světelné show,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Letos se Novoroční ohňostroj nad Prahou rozzářil hned v prvních vteřinách Nového roku 2012. Světelná show nazvaná „Praha matka měst“ trvala 15 minut. Tak jako letošní ohňostroj se i ten příští bude konat v Praze na stejném  - nejatraktivnějším - místě v centru Prahy, které Pražanům i návštěvníkům umožní sledovat ho nejen z mostů a nábřeží, ale také například ze strání Petřína či od Pražského hradu. Ohňostroj by měl být opět odpálen z pontonu na Vltavě mezi Střeleckým a Karlovým mostem, který poskytne bezpečné odpaliště, a panorama Prahy se slavnostně rozsvíceným Hradem vytvoří jedinečnou atmosféru.

Technické podrobnosti o anketě:

Veřejnost může hlasovat, zda zvolí variantu 1. 1. 2013 v  00.01 hodin nebo 1. 1. 2013 v 18.01 hodin.

Hlasovat je možné od 14. 11. 2012 od 8.00 hodin do 21. 11. 2012 do 18.00 hodin, a to buď na  www.praha.eu,  www.facebook.com/prahaeu, případně zaslání e-mailu na adresu  marketing@praha.eu , či telefonicky na čísle 236 002 355.

Hlasovat může každý. Hlasy budou po 21. 11. 2012 po 18.00 hodině sečteny a předloženy Radě hl. m. Prahy jako informace, kdy si Novoroční ohňostroj přejí občané a návštěvníci Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.