Praha pokračuje v přípravě revitalizace sídliště Vybíralka

29.01.2018 10:01

Město podniklo další kroky k revitalizaci sídliště Vybíralova na Černém Mostě, když schválilo vykoupení potřebných pozemků. Plán proměny vypracoval vloni Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR Praha) ve spolupráci s MČ Praha 14 a místní komunitou obyvatel. Po realizaci bude v lokalitě nové hřiště, více kvalitní zeleně, kratší cesta na stanici metra Černý Most i nová parkovací místa.

Praha pokračuje v přípravě revitalizace sídliště Vybíralka
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Pro postupnou realizaci změn na sídlišti Vybíralka udělalo město důležitý krok - vykoupilo potřebné pozemky na Černém Mostě. Jedná se o pozemky s veřejnou zelení mezi bytovými domy, pod parkovacími plochami i stavební pozemky. Celková plocha vykupovaných pozemků je 5 500 m2 za více než 26 milionů korun.

„Město podniklo další důležitý krok v rámci projektu zlepšení podmínek na sídlišti Vybíralova, kterým bylo vykoupení pozemků. Projekt se tak začíná úspěšně naplňovat. Vybíralka může sloužit jako inspirace pro další pražská sídliště. Zapojení místních obyvatel do plánování změn tam pomohlo lépe definovat konkrétní potřeby na změnu veřejného prostoru,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Vybíralka se stala pilotním projektem, kde Praha testuje, jak k revitalizacím sídlišť přistoupit. Do plánování se zapojila řada aktérů – živnostníci, lokální sdružení a místní obyvatelé. Hlavním cílem projektu je zlepšení života na sídlišti. Změny by se měly týkat zlepšení zeleně, podmínek pro pěší a cyklisty, stavu parkování a volnočasového vyžití.

Více na www.vybiralka25.cz.  

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…