Přelouč: Město získalo titul AKTIVNÍ OBEC pro Pardubický kraj za rok 2018

20.12.2018 7:34

Město Přelouč se v letošním roce zapojilo do soutěže kolektivního systému ASEKOL ve sběru elektra a zvítězilo v krajském kole.

Přelouč: Město získalo titul AKTIVNÍ OBEC pro Pardubický kraj za rok 2018
Foto: mestoprelouc.cz
Popisek: Přelouč

Město Přelouč se v letošním roce zapojilo do soutěže kolektivního systému ASEKOL a zvítězilo v krajském kole. Hodnotila se výtěžnost sebraného elektra a propagace zpětného odběru. Soutěž podporuje sběr vysloužilých elektrozařízení v červených kontejnerech a motivuje obce k podpoře osvěty týkající se důležitosti zpětného odběru a recyklace starých elektrospotřebičů. Většina drobného elektra a baterií bohužel stále končí v komunálním odpadu, místo aby je lidé vhazovali do specializovaných červených kontejnerů, nebo je odnášeli na sběrné dvory, odkud putují k recyklaci. U přihlášených obcí byl zaznamenán průměrný nárůst sběru vyřazených elektrozařízení v červených kontejnerech o 9 %. U třiceti obcí, které se umístily na horních příčkách, byl nárůst dokonce přes 10 %.Sběrem elektra do červených kontejnerů navíc podpoříme společnou aktivitu kolektivního systému ASEKOL a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR (NRZP). Za každý kilogram starého elektra, které lidé vhodí do červených kontejnerů, obdrží NRZP jednu korunu; dosud bylo díky tomuto projektu předáno přes 3 mil. Kč. Město děkuje občanům za spolupráci a gratuluje k titulu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…