Přerov: Aplikace Mobilní Rozhlas bude informovat o všech aktualitách

18.12.2018 18:15

Informace takříkajíc z „první ruky“ čekají od února na Přerovany, kteří se zaregistrují do aplikace zvané Mobilní Rozhlas. Přímo do svých chytrých telefonů – nebo do mailové schránky – budou dostávat ty nejaktuálnější informace o dění ve městě.

Přerov: Aplikace Mobilní Rozhlas bude informovat o všech aktualitách
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Okamžitě se dozví třeba to, kde je neprůjezdná silnice, kdy bude uzavřen sběrný dvůr, proč nesvítí pouliční lampy, kde a proč neteče pitná voda – nebo kam se mohou jít večer bavit. Možností využití Mobilního Rozhlasu je ještě mnohem více.

Magistrát zajišťuje Přerovanům několik bezplatných služeb. Například rozesílání krizových esemesek, kdy se občasné dozví formou textové zprávy třeba o blížící se povodni, smogové situaci nebo o havárii kamiónu s nebezpečnou látkou. Další funkční službou je aplikace Problem Report, prostřednictvím níž lidé hlásí úředníkům závady na majetku města – stačí daný problém do aplikace vyfotit a přeposlat. A v neposlední byl jako zpětná vazba pro radní využíván i anketní průzkum zvaný Přerovský rádce, který zprostředkovává názor Přerovanů.

V lednu bude provozovatel zjišťovat zájem

„Tohle všechno nám teď plně nahradí Mobilní Rozhlas. A nejen to. Tento systém má mnoho přidaných hodnot. Uživatelé budou dostávat aktuální informace o svozu odpadu, o ztrátách a nálezech věcí či zvířat, nebo informace o pohřešovaných osobách. Dá se říct, že budou během chvilky informováni o všech aktuálních novinkách či změnách, které na území města nastanou,“ říká náměstek přerovského primátora Michal Zácha. A radní pro dopravu Tomáš Navrátil doplňuje: „Dá se očekávat, že občany budou asi nejvíce zajímat uzavírky vozovek. Příští rok bude ve znamení několika významných dopravních staveb, které přinesou komplikace v dopravě – a uživatelé budou mít na jednom místě pohromadě všechny potřebné informace.“

V průběhu měsíce ledna bude nový provozovatel služby zjišťovat zájem Přerovanů, kteří se budou chtít stát součástí Mobilního Rozhlasu, „nábor“ bude tedy veden ze strany provozovatele, nikoliv města. Pro všechny občany je tato služba bezplatná - platit ji bude z rozpočtu město Přerov. „Zavedení služby nás bude stát 45 tisíc korun a licence systému přijde na 91 tisíc 900 korun. Celkové finanční náklady tedy budou v prvním roce činit 136 tisíc 900 korun. V dalších letech pak bude cena ponížena o částku pro zavedení služby,“ uvedla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Komunikace s občany bude přednostně vedena přes aplikaci Mobilní Rozhlas a emailovými službami. Pouze v případě „nezastižení“ občana a v případě krizových zpráv budou rozesílány esemesky, které uhradí město.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …