Přerov: Firmy se mohou ucházet o rekonstrukci nemovitosti v centru, má přijít na téměř 312 milionů

29.04.2023 11:17 | Tisková zpráva

V pátek byla vyhlášena veřejná zakázka na rekonstrukci objektu na náměstí TGM 16 v Přerově, kde má – po přestavbě budovy z konce šedesátých let – vzniknout reprezentativní sídlo magistrátu. Jde o největší přerovskou rekonstrukci za poslední roky, její předpokládaná hodnota činí 300 milionů až 311 milionů 900 tisíc korun bez DPH. Stavební firmy mohou podávat nabídky do 30. května.

Přerov: Firmy se mohou ucházet o rekonstrukci nemovitosti v centru, má přijít na téměř 312 milionů
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V úterý 25. dubna rada města schválila zadávací podmínky této nadlimitní veřejné zakázky, která byla v pátek 28. dubna zveřejněna v národním i evropském Věstníku veřejných zakázek. „Jde o otevřené řízení a my tímto vyzýváme neomezený okruh dodavatelů k podání nabídek,“ řekl přerovský primátor Petr Vrána, který bude i členem komise pro hodnocení nabídek.

V rámci lhůty pro podání nabídek budou mít vážní uchazeči v květnu možnost si objekt prohlédnout. „Aby měli o podobě nemovitosti jasnější představu, ukážeme jim ji v reálu. Při prohlídce mohou vznášet i dotazy,“ doplnila vedoucí odboru řízení projektů a investic Ivana Pinkasová.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28101 lidí

V budově, která stojí čtyřiapadesát let v historickém centru města, vznikne podle návrhu společnosti Anagram&Gruppa moderní úřad, jehož součástí budou kanceláře, jednací místnosti, sociální zařízení či veřejně přístupné prostory hal. Součástí objektu bude i kavárna s výhledem na město – a architektonicky zajímavým prvkem se má stát schodiště vedoucí podél průhledné fasády. Nově zrekonstruovaný dům, který stojí naproti secesního Městskému domu, by tak měl výrazně změnit tvář hlavního přerovského náměstí.

Pětipodlažní budova původně sloužila coby sídlo Okresního stavebního podniku a v posledních letech měla několik využití – pracovali tam úředníci, byly tam kanceláře soukromých firem i elektro-prodejna. Od začátku letošního roku je už nemovitost vyklizená – část zaměstnanců magistrátu se přestěhovala do pasáže v Kratochvílově ulici, část na adresu Smetanova 7.

„Město už požádalo také o dotaci na energetická opatření pro tuto nemovitost. Získat můžeme až třetinu stavebních nákladů na rekonstrukci objektu,“ připomněl náměstek primátora Vladimír Lichnovský. S opravou objektu by se mělo začít v závěru letošního nebo na začátku příštího roku – a úředníci by se do nových prostor měli stěhovat v roce 2026.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…