Přerov: Místní chovají nejčastěji voříšky, jorkšíry a jezevčíky. Do konce března poplatek

11.03.2023 10:32 | Tisková zpráva

4436 psů žije aktuálně v Přerově a místních částech. Do konce března za ně musejí jejich majitelé uhradit povinný poplatek, který zůstává od roku 2002 ve stejné výši. Nejvyšší sazba činí tisíc korun, nejnižší 200 korun a chovatelé už vědí, do které kategorie spadají. „V případě, že poplatek nebude uhrazen do lhůty splatnosti, bude přistoupeno k jeho vymáhání, čímž vzniknou poplatníkovi další náklady,“ upozornila Stanislava Bartoníková z přerovského magistrátu. Zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/aktuality-prerov-2023/aktuality-brezen-2023/prerovane-chovaji-nejcasteji-vorisky-jorksiry-a-jezevciky-do-konce-brezna-museji-za-psy-zaplatit.html

Přerov: Místní chovají nejčastěji voříšky, jorkšíry a jezevčíky. Do konce března poplatek
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Ze statistik vyplývá, že nejvíce dávají Přerované přednost křížencům – těch žije na území města aktuálně 825. Jorkšírských teriérů je 399, jezevčíků 207, domov tu má i 169 labradorů, 174 čivav, 139 jack russel teriérů,132 německých ovčáků a 115 stafordšírských teriérů a pitbulů. Maltézáků je 99, border kolií pobývá v Přerově 94, zlatých retrívrů 91, pudlů 82, ohařů 60, kokršpanělů 42, psů plemene shi-tzu 38, francouzských buldočků 37 a například chrtů 13.

Jak lze platbu uhradit?

Platbou on-line přes Portál poplatníků na adrese: https://poplatky.prerov.eu/

Bezhotovostním převodem na účet města Přerova: 19-1884482379/0800. Při platbě musíte uvést variabilní symbol, což je číslo, která Vám bylo již v minulosti přiřazeno z registru poplatníků pro tento poplatek. Platbu můžete provést v rámci elektronického bankovnictví prostřednictvím peněžního ústavu, kde máte zřízen účet.

Prostřednictvím služby SIPO u České pošty  - podmínkou je vyplnění formuláře, kde uvedete spojovací číslo služby SIPO, které máte přiděleno. Formulář najdete na webových stránkách města nebo jej vyplníte u správce poplatku – odboru ekonomiky, Bratrská 34, II. patro, dveře č. 50.

Na pokladně Magistrátu města Přerova, která se nachází v ulici Bratrská 34, přičemž platbu můžete provést i platební kartou.

Poštovní poukázkou na vyžádání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…