Přerov: Senior Symposium 2017

18.08.2017 9:19

Statutární město Přerov, Odbor sociálních věcí a školství, Oddělení sociální prevence a pomoci pod záštitou primátora města Vladimíra Puchalského i v letošním roce připravilo pro seniory statutárního města Přerova k příležitosti Mezinárodního dne seniorů preventivní, výchovně vzdělávací akci pod názvem „Senior symposium 2017“, navazující na úspěšné akce z roku 2012, 2014, 2015 a 2016.

Přerov: Senior Symposium 2017
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Již od roku 1998 si svět 1. října připomíná Mezinárodní den seniorů, který je věnován našim rodičům, babičkám, dědečkům, prababičkám, pradědečkům a vlastně i všem starým lidem kolem nás. V tento den, bychom se měli zastavit a poděkovat jim za jejich celoživotní zásluhy pro rodinu, blízké a také pro celou společnost.

Patří jim naše uznání a respektování stáří, jako normální součásti života a období, kdy stále pokračuje rozvoj lidské osobnosti, naše pochopení, že starší lidé jsou stále platnými a cennými členy lidského společenství, které by bez jejich přispění nemělo všechny potřebné dimenze.

„Senior symposium 2017“ již tradičně představuje setkání seniorů se skupinou profesionálů působících v nejrůznějších oblastech péče o seniory. Vybraní odborníci vystoupí v sérii přednášek obsahově zaměřených k nejrůznějším aspektům aktivního stárnutí. Přednášky jsou uspořádány do obsahových bloků a proloženy kulturními vystoupeními, která umožňují prezentovat své dovednosti dětem a mládeži ze základních a středních škol, členům různých zájmových sdružení, pěveckých sborů a hudebních skupin. „Senior symposium 2017“ umožní prezentovat služby nabízené seniorům občanským sdružením, neziskovým organizacím, obecně prospěšným společnostem, zdravotnickým organizacím a dalším. V rámci těchto prezentací mohou zájemci z řad seniorů například ochutnat zdravé potraviny, nechat si zdarma přeměřit krevní tlak, tělesný tuk, cukr nebo kvalitu zraku, ale také získat bohaté informace o nabídce služeb pro seniory v regionu.

Akce se uskuteční:
VE STŘEDU 4. 10. 2017, v Městském domě Přerov (MD), Kratochvílova 1

  • Dopolední program od 9.00 do 12.00 hod. v malém sále, přísálí a vstupních prostorách MD je určen široké seniorské veřejnosti statutárního města Přerova.
  • Odpolední program od 13.00 do 18.30 hod. ve velkém sále MD je určen seniorům s platnou vstupenkou s místenkou. ikona souboruVzor vstupenky ikona souboru

Účast na celé akci je bezplatná.

450 vstupenek s místenkou na odpolední program bude k dispozici od 4. 9. 2017 na sekretariátu Odboru sociálních věcí a školství, Magistrátu města Přerova, v budově Smetanova 7, I. patro, kancelář č. 113 u paní Hany Štěpánové (tel.: 581 268 761).

Předběžná rezervace není možná a vydávány budou maximálně 4 ks na osobu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…