Přerov: Skatepark se na týden uzavře, milovníci adrenalinu se mohou těšit na tři nové překážky

03.11.2021 17:57

Přerovský skatepark, který je oblíbeným místem bruslařů, koloběžkářů, skateboardistů i akrobatických velocipedistů, se od středy 10. do úterý 16. listopadu uzavírá. Sportoviště čeká úprava stávajících překážek – a instalace nových.

Přerov: Skatepark se na týden uzavře, milovníci adrenalinu se mohou těšit na tři nové překážky
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Skatepark byl už neplánovaně uzavřen letos v červnu, kdy technici zjistili závady na překážkách. Ty byly opraveny – a vyvstala otázka, jakými atrakcemi ještě místo vylepšit, aby si ho užili zejména mladí sportovci, kteří se sem chodí bavit i zdokonalovat,“ říká radní Michal Zácha. 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí
Úředníci z odboru majetku proto rozhodli, že na podzim ještě upraví dvě překážky – rail a fun box – a přikoupí tři další. „Přibude tu takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce 3 a druhá o délce 4 metry,“ upřesnil Petr Školoud z přerovského magistrátu. Upozornil, že i když se úpravy budou provádět v prvních dnech uzavírky skateparku, tak je nutné pro správnou funkčnost prvků dodržet zavedené technologické postupy – a proto je nezbytné, aby se uživatelé až do 16. listopadu nepokoušeli na sportoviště přes zákazové pásky dostat.

Za úpravy a nové atrakce ve skateparku dá město 160 tisíc korun. „Snažíme se postupně vylepšovat dětem a mladým lidem prostředí k volnočasovým aktivitám. Aktuálně například probíhá výměna herních sestav na třech hřištích v Michalově a na Velké Dlážce. Za milion a půl tam budou zcela nové prolézačky, houpačky, kolotoče, lanové mosty či lezecké stěny,“ vzpomněl radní Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…