Přerov: Strážníci si město rozdělili do sedmi obvodů

12.01.2019 16:54

Na nový systém práce „najeli“ od letošního roku strážníci přerovské městské policie. Po dohodě s novým primátorem vznikl koncept sedmi hlídkových obvodů, v nichž budou městští policisté hlídkovat a monitorovat je. V průběhu dne tak bude v ulicích Přerova v ideálním případě pět hlídek strážníků.

Přerov: Strážníci si město rozdělili do sedmi obvodů
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Jednoduše řečeno, strážníci mají mapu Přerova rozdělenou do sedmi částí, ve kterých budou působit. „Vycházeli jsme ze znalosti terénu, takže víme, že každý z obvodů je svým způsobem specifický svými problémy. Prioritní pro hlídky ovšem bude veřejný pořádek – tedy nepřístojné chování osob, problémy s nepřizpůsobivými lidmi, zaměříme se i na majitele psů, neochotných uklízet po svém psovi, na dodržování zákazu pití alkoholu a podobně,“ konstatuje šéf strážníků Omar Teriaki. Zdůrazňuje ale, že nová organizace práce neznamená, že by strážníci zcela rezignovali na problémy dopravy. Ty budou postihovat i nadále - zjištěné přestupky musí řešit, ale veřejný pořádek bude přednostní.

„Doprava v klidu – tedy například nedodržování zákazu zastavení, zákazu stání, neoprávněné parkování a jiné – patří v Přerově k jedněm z hlavních problémů. To vyplývá i ze statistik Městské policie Přerov za poslední čtyři roky, kdy dopravní přestupky převýšily další protiprávní jednání, jako jsou krádeže nebo rušení nočního klidu. S novým vedením města ale přišly i jiné priority,“ nastínil Omar Teriaki. A primátor Přerova Petr Měřínský doplnil: „Chápeme, že situace s parkováním je v Přerově špatná, nechceme ale plnit městskou kasu postihováním takzvané dopravy v klidu. Nově složená rada města preferuje to, aby byli městští policisté více vidět v ulicích a dohlíželi na pořádek.“

Obvody bude možno na základě praktických poznatků z činnosti strážníků měnit či rozšiřovat. „Je třeba ale zdůraznit, že tyto nově nastavené obvody nesouvisí s okrskovou službou, která zůstává nezměněná. V současné době působí okrskáři v místních částech Předmostí, Popovice, Čekyně, Penčice, Dluhonice, Žeravice, Vinary, Čekyně a Penčice – a tak to i zůstane,“ upozornil Omar Teriaki. Nový systém práce se podle něj netýká ani nočních služeb, které budou mít jiný režim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…