Přerov: V ulicích u hřbitova budou muset řidiči stáhnout nohu z plynu

10.05.2023 19:06 | Tisková zpráva

Rychlost snížená na „třicítku“ a úprava přednosti na křižovatkách má přinést do přerovských ulic Jižní čtvrť I, Lančíkových, Durychova a Generála Rakovčíka větší bezpečí.

Přerov: V ulicích u hřbitova budou muset řidiči stáhnout nohu z plynu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Občané z těchto ulic si stěžovali, že auta tu jezdí příliš rychle a žádali od nás řešení. Rozhodli jsme se jít touto jednoduchou cestou, která je účinná a levnější nežli stavět na silnici retardéry,“ konstatoval náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.

Jedinou investicí tak bude osazení značkami B 20 a – které zakazují řidičům překročit rychlost vyjádřenou na značce, v tomto případě 30 km/hod. – a odstranění stávajících dopravních značek, určujících hlavní a vedlejší silnici. Ty budou ze všech dotčených ulic demontovány v průběhu týdne od 10. do 17. května a řidiči si budou muset zvyknout na to, že budou dávat přednost zprava.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28101 lidí

„Snížení rychlosti v některých lokalitách jsme měli i v Plánu udržitelné mobility Přerova, který hledá způsoby, jak zlepšit kvalitu života a veřejného prostoru do roku 2035,“ podotkl přerovský primátor Petr Vrána. Připomněl, že jde o první zónu tohoto charakteru – a další mohou v obydlených částech města následovat.

Silnice dostane nový povrch

Kromě prací, souvisejících s odstraněním znače,k zasáhne tuto lokalitu ještě jedna krátkodobá částečná uzavírka, která nesouvisí s „třicítkou“, ale opravou komunikace v režii ŘSD.

„Z důvodu pokračujících oprav na silnici I/55, jejíž součástí bude odstranění stávajícího krytu vozovky, úprava kanalizačních vpustí a pokládka nové vrstvy, bude od 11. do 15. května částečně uzavřena ulice 9. května, a to v úseku křižovatky s ulicí Lančíkových po křižovatku s ulicí Třebízského a Generála Rakovčíka,“ informoval Tomáš Navrátil.

Ve směru z města do Horní Moštěnice bude provoz veden bez omezení, ale v opačném směru, tedy od Horní Moštěnice do Přerova, budou autobusy městské autobusové dopravy vedeny po objízdné trase. „Ta povede přes ulice Durychova, Tovární, Denisova a Ztracená – nebude tu ale zrušena a ani přesunuta žádná zastávka,“ doplnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…