Přerov: Víme, které dopravní stavby dostanou příští rok zelenou

10.04.2016 16:30

I když ještě není ani polovina roku 2016, přerovští radní už teď mají jasno, které dopravní stavby budou chtít realizovat v roce 2017. Odhlasovali opravu ulic v Henčlově, rekonstrukci Kainarovy ulice a vnitrobloku v ulici Klivarova v Přerově. Kromě toho souhlasili se zpracováním projektové dokumentace na opravy chodníků, které jsou ve špatném stavu. Na opravy místních komunikací je pro příští rok vyčleněno 10 milionů korun.

Přerov: Víme, které dopravní stavby dostanou příští rok zelenou
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V místní části Henčlov se bude jednat o opravy v ulicích Nová a Martinská, do kterých investujeme zhruba milion a čtvrt. Počítáme s opravou silnice, v plánu je i úprava obrubníků v místech pro přecházení a v místech přejezdů. Projekt zahrnuje rovněž rekonstrukci chodníku podél rodinných domů,“ nastínil náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Opravy se dočká také vnitroblok v Klivarově ulici v Přerově. Tam je v plánu výstavba asfaltobetonové příjezdové komunikace, parkovacích stání v zámkové dlažbě, v projektu je i nové odvodnění zpevněných ploch ve vnitrobloku a také nová kontejnerová stání. Předpokládané náklady na stavbu byly vyčísleny na 1 milion 800 tisíc korun. „Největší investice půjde do Kainarovy ulice. Za 5 milionů korun by tam měla být upravena příjezdová komunikace, upravena stávající silnice ve dvorním traktu, v plánu je rozšíření parkoviště, úprava chodníků a nezapomněli jsme ani na plochy pro kontejnery,“ doplnil vedoucí odboru majetku přerovského magistrátu Zdeněk Vojtášek.

Radní rovněž odhlasovali zpracování projektové dokumentace na opravy přerovských chodníků, jejichž kvalitu lidé často a dlouhodobě kritizují. Předpokládané náklady budou v rozpětí 560 tisíc až 1 milion 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…