Přerov: Zástupci města představili Programové prohlášení rady

16.01.2023 10:11 | Tisková zpráva

Programové prohlášení Rady města Přerova představili novinářům zástupci Hnutí ANO 2011, sdružení Pomáháme městu – ODS a nezávislé osobnosti města a volební koalice KDU-ČSL.

Přerov: Zástupci města představili Programové prohlášení rady
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Je rozděleno do deseti oblastí: Strategie a rozvoje; Hospodaření; Dopravy; Správy majetku, Bydlení, Životního prostředí; Veřejného pořádku a městské policie; Sociálních služeb a zdravotní péče; Vzdělání a školství; Sportu, kultury a volného času.

Autoři prohlášení, které je platné pro léta 2022 až 2026, se shodli, že je nejdůležitější, aby se městu podařilo udržet zdravé finance a energie na přijatelné výši, přichystat se na problematiku nakládání s odpady – a realizovat připravené investice. V plánu je například rekonstrukce zanedbané budovy na adrese TGM 16, kde má vzniknout nové sídlo magistrátu. Počítá se s opravou smuteční síně na hřbitově, v areálu by měla být vybudována rovněž retenční nádrž, která by zachycovala dešťovou vodu.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17814 lidí

Letos se bude vyměňovat bazénová vana v krytém plaveckém areálu, chystá se oprava učeben a kabinetů v pěti základních školách a rekonstrukce školních hřišť. Otevřeno bude Inovační centrum v Blažkově domě, které by mělo být přínosem nejen pro podnikatele, ale také školy. Radní se shodli i na tom, že budou pokračovat ve snaze najít developera, který by se ujal rekonstrukce Strojaře na bytové jednotky. V plánu jsou i opravy bytového fondu, chodníků a silnic – a také výsadba, která by udělala Přerov zelenějším městem.

Do konce roku 2026 by měl být Přerov bohatší o tisícovku stromů. Město by chtělo seniorům zdarma pořídit hlásiče požárů a zajistit dostupnost nedostatkových zubařů poskytnutím stipendií budoucím stomatologům. Rozšiřovat se má kamerový systém a novinkou by mělo být pořízení smart kamer, které jsou schopny v ulicích zachytit konfliktní jednání. Radní se zavázali také k výstavbě multifunkčního amfiteátru, který by měl ideálně vzniknout v jedné z okrajových částí Michalova, kde by se mohlo například roztáhnout plátno pro letní kino nebo postavit pódium pro koncerty pod širou oblohou.

To jen stručný výčet plánovaných aktivit – Programové prohlášení v plném znění přinášíme níže.

Programové prohlášení Rady města Přerova 2022 - 2026 najdete ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…