Přerované mohou šlápnout do pedálů a na měsíc zapomenout na volant

28.03.2023 15:47 | Tisková zpráva

Nechejte auto doma – a do práce i z práce se přepravujte na kole, koloběžce, kolečkových bruslích nebo „po svých“. To je výzva přerovské radnice, která už popáté pořádá týmovou soutěž, jejíž cílem je rozhýbat Přerovany a zároveň připomenout, že bez aut se bude ve městě lépe dýchat.

Přerované mohou šlápnout do pedálů a na měsíc zapomenout na volant
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Klání bude probíhat v květnu, ale přihlásit se do soutěže bude možné od 14. dubna, kdy budou na webových stránkách města zveřejněny přihlašovací formuláře.

„Akce už má v Přerově svou tradici a každoročně o ni bývá zájem. Vyzýváme především pracovní kolektivy, aby se stmelily, vytvořily tým, zvolily si svého kapitána – a ten své družstvo do 30. dubna na webu města zaregistroval,“ řekl primátor města Petr Vrána. Nebude se přitom soutěžit o kilometry, ale o pravidelnost. Tým, který se v průběhu třiceti dnů obejde při přepravě do zaměstnání bez motoru – a to alespoň v 60 procentech cest – se dostane do finále a může v závěrečném losování získat od města cenu. „Jednotlivé členy družstva kontrolovat nebudeme, věříme ale v poctivost účastníků. Kapitán bude údaje v průběhu května zaznamenávat a pak nám je předá k vyhodnocení,“ popsala cyklokoordinátorka města Jana Gazdíková.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí

Pro účastníky soutěže je letos navíc připraven společný cyklovýlet, který se uskuteční v sobotu 27. května, kdy se všichni zájemci vydají po trase Rozhledna Kopaninka – Repechy – Vojenský újezd Březina – Plumlov – Prostějov – Věrovany – Citov – Císařov – Přerov. Na místo startu přiveze výletníky cyklobus, do cíle už dojedou na kole.  Závěrečné setkání s vyhlášením výsledků se pak uskuteční 6. června.

Město Přerov je známé svou hustou dopravou, kterou způsobuje absence dálnice. Ta se už začala stavět – a pokud půjde vše podle plánů, v roce 2026 si Přerované od dopravní zátěže budou moci oddechnout. „Do té doby každé odlehčení vítáme, proto i naše radnice vytvoří tým, jehož budu součástí. Motivovat budu také další kolegy,“ přislíbil radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…