Přes důrazné protesty města pošta dvě pobočky v Třebíči zruší

27.04.2023 10:23 | Tisková zpráva

V Třebíči zůstanou zachovány dvě nejvytíženější pobočky pošty. Alespoň tento výsledek přinesly nebývale ostré diskuze, které vedení města se zástupci pošty v minulých dnech absolvovalo. Zachovány zůstanou pošty v centru města a v ulici Marie Majerové.

Přes důrazné protesty města pošta dvě pobočky v Třebíči zruší
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Pošta striktně trvala na zachování pouze dvou poboček v Třebíči. Vyžádali jsme si proto veškerá data, která nám ukázala, jak jsou jednotlivé pobočky využívané občany, kolik lidí je navštěvuje, kolik lidí si chodí na pobočky pro důchod a další. Podle detailního rozboru se ukázalo, že Třebíčané nejvíc využívají služby pobočky v centru města. Ta zajišťuje denně v průměru 880 transakcí. Druhá nejvíce vytížená je pobočka v ulici Marie Majerové, která vyřídí denně průměrně 480 transakcí,“ řekl starosta Pavel Pacal s tím, že on osobně nepovažuje výsledek jednání za ideální, ale vzhledem k odmítavému postoji České pošty za jediný možný.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

Posledního března letošního roku Česká pošta zveřejnila seznam 300 svých poboček, které od července v rámci svých úsporných opatření zruší. Na seznamu rušených pošt figurovaly také třebíčské pobočky pošty v ulici Demlova a Marie Majerové.

„Bylo zjevné, že záměr České pošty neodpovídá skutečnému zájmu nás, Třebíčanů, o její služby. Skutečná čísla prokázala, že pobočky na náměstí a v ulici M. Majerové využíváme více. Znovu opakuji, že výsledek tedy nepovažuji za oslnivý, ale jediný možný. Pošta totiž na existenci pouze dvou poboček v Třebíči nekompromisně trvala,“ doplnil Pacal.

Město i v této nepříznivé situaci dosáhlo alespoň závazného příslibu ze strany České pošty, kterým je zajištění bezbariérovosti centrální pošty na náměstí a její celková modernizace.

K tomu se Česká pošta zavázala ústy manažerky pošty pro Vysočinu a Jižní Moravu Pavly Blumenscheinové, která se zástupci města jednala. Hlavní pošta bude, dle jejího vyjádření, rozsáhle modernizována. Veškeré prostory pobočky budou do března příštího roku nově v přízemí budovy tak, aby se sem pohodlně dostali i starší lidé nebo maminky s kočárky, vchod bude z ulice Soukenická. Počítá se s moderním vybavením a příjemným prostředím pro klienty.

Jak lidé nyní využívají pošty v Třebíči (1-3/2023):

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…