Příbram: Na jedné straně adventní výzdoba, na druhé odpady

20.12.2018 10:02

Náměstí T. G. Masaryka, na jedné straně nazdobený vánoční strom, betlém, dekorace, na straně druhé pak hromady odpadu vedle podzemních kontejnerů. I tak může vypadat adventní čas.

Příbram: Na jedné straně adventní výzdoba, na druhé odpady
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Proč tomu tak je? Odpověď je jednoduchá. Někteří jedinci a firmy, dodejme, že v tomto případě víme konkrétně které, si neuvědomují, že tyto podzemní kontejnery slouží pro ukládání drobného odpadu, nikoliv celých kartonových krabic, které se kvůli jejich velikosti do kontejneru nemohou vejít a pak město hyzdí hromady odpadků. Přitom stačí krabice roztrhat na menší kusy, aby se do kontejnerů vešly.

Město má v současné době 103 tzv. hnízd pro tříděný odpad, dále 25 jednotlivých kontejnerů a navíc čtyři hnízda, kde jsou s ohledem na estetično kontejnery zapuštěny do země, tak jako právě na náměstí T. G. Masaryka.

Po prošetření jsou ukládány pokuty

S nešvarem ukládání odpadu mimo kontejnery se technické služby setkávají denně. Podle vyjádření TS jejich pracovníci denně najezdí kolem 80 km a odvezou v průměru 400 kg odpadu uloženého právě mimo sběrné nádoby. Jedná se většinou o objemný odpad, k jehož odkládání slouží sběrný dvůr. Kontejnery na tříděný odpad jsou určeny pro občany města, tudíž je možné uložit odpad na kterémkoliv místě ve městě. Jinak je tomu u osob právnických. Ty mají dle zákona povinnost zajistit si ukládání odpadu samy na své náklady.

V případě, že pracovníci technických služeb nebo strážníci městské policie zjistí, kdo odpady mimo kontejnery ukládá – velmi často jsou na kartonech konkrétní adresy a jména – jsou tyto přestupky řešeny na Odboru životního prostředí města Příbram. Po prošetření jsou ukládány pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…