Příbram: O dalším osudu domů v Březnické ulici rozhodnou zastupitelé na konci dubna

05.04.2016 14:56

Katastrofální stavebně technický stav nemovitostí v ulici Březnická byl projednáván na dvou posledních jednáních zastupitelstva města Příbrami. Hlasování však zastupitelé i napodruhé odložili. Do příštího zasedání bude materiál doplněn o stanoviska nájemníků. Dodány budou také informace o nákladech na případnou demolici budov.

Příbram: O dalším osudu domů v Březnické ulici rozhodnou zastupitelé na konci dubna
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Na základě analýzy potřebných investic a budoucí ekonomiky provozu těchto budov rada města doporučila zastupitelům schválit záměr jejich prodeje. Aktuální znalecký posudek odhaduje cenu nemovitostí na 4.803.431,00 Kč.

„Ty domy jsou v tak špatném stavu, že oprava postrádá smysl. Jako nejrozumnější se nám v tomto případě jeví prodej. A z utržených peněz začít s opravami majetku, který nám zbývá, a kde to má smysl,“ uvedl starosta města Příbrami Jindřich Vařeka.

Z hlediska získání co nejvýhodnější ceny se radě města jeví jako nejefektivnější forma prodeje dražba. „V minulosti se stavem objektů v Březnické ulici nebylo prováděno de facto nic. Navíc byly zcela nekoncepčně tři byty odprodány soukromým vlastníkům,“ upozorňuje dále starosta s konstatováním, že situace a nutnost jejího řešení je akutní zejména z toho důvodu, že v těchto nevyhovujících podmínkách žijí lidé.

K tomu, aby měli zastupitelé ke svému rozhodování veškeré podklady, dostanou k dalšímu projednávání mimo jiné také vyjádření stávajících nájemníků a vlastníků jednotlivých bytových jednotek a také přesnější vyčíslení nákladů na případnou demolici budov.

V domech v Březnické ulici je celkem 18 bytů, z nichž tři jsou v soukromém vlastnictví, 15 je ve vlastnictví města: devět bytů je obsazeno nájemníky a 6 je prázdných.

Další postup v této věci se bude znovu řešit na jednání zastupitelstva 25. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…