Příbram: Senior Point představil nabídku služeb a aktivit na tento rok

07.04.2016 18:28

Přednášky, výlety, filmová představení, kondiční cvičení, taneční odpoledne, či vzdělávání. To a mnohem více čeká v letošním roce všechny aktivní příbramské seniory, kteří využijí nabídku Senior Pointu.

Příbram: Senior Point představil nabídku služeb a aktivit na tento rok
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Jejich vůbec první setkání se konalo v pondělí v prostorách bývalé základní školy v Žežické ulici, kde od února toto nové kontaktní místo pro seniory sídlí. Aktuality a novinky se budou dozvídat u společného posezení u kávy, které je naplánováno na každé první pondělí v měsíci. Zároveň se při těchto setkáních budou moci hlásit na různé aktivity z bohatého programu Senior Pointu a spolupracujících organizací.

Město Příbram má přibližně 32.000 obyvatel, z čehož je cca 4.000 seniorů. Někteří z nich jsou organizovaní, někteří nikoliv. Snahou vedení města je nabídku aktivit sjednotit a nabídnout ji k dispozici všem seniorům z řad příbramské veřejnosti. Ať už těm, kteří jsou registrováni v nějaké organizaci, tak i neregistrovaným. „Tuto vizi splňuje model Senior Pointu, který se již osvědčil zejména v Jihomoravském kraji. I v Příbrami teď nově zastřešuje jak volnočasové, tak i vzdělávací aktivity příbramských seniorů,“ uvedla v této věci místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková.

Příbramský Senior Point je od února letošního roku kontaktním místem pro starší občany, kde vyškolená obsluha poskytuje informace a zprostředkovává pomoc v nejrůznějších oblastech, například v právní problematice, bezpečnosti či orientaci v sociálním systému. Senior Point je zároveň také pořadatelem některých aktivit, jako jsou například exkurse, přednášky, nebo návštěvy divadel.

Identifikační karta seniora města Příbrami

Město Příbram je mezi seniory a nově vzniklým Senior Pointem spojovacím článkem. A to nejen finančně, ale zejména tím způsobem, aby byly veškeré aktivity přístupny všem příbramským seniorům, kteří projeví zájem. Dalším vstřícným krokem je projekt tzv. Identifikační karty seniora města Příbrami. „Jednotlivé instituce nabízejí našim seniorům nejrůznější výhody, neexistuje ovšem jednotný doklad, který by prokazoval, že držitelem je právě senior. Prostřednictvím této karty proto chceme sjednotit poskytování služeb různých organizací. Kromě identifikační funkce připravujeme i další služby, které budou na kartu navázány,“ informuje místostarostka Ženíšková.

Registrace do programu Identifikační karta seniora města Příbrami bude spuštěna koncem měsíce dubna. Hlásit se mohou senioři ve věku 65+. Každý, kdo se do projektu přihlásí, si bude moci do tří týdnů osobně vyzvednout identifikační kartu seniora v Senior Pointu. Držitel karty bude mít automaticky levnější služby (např. vstupné nebo permanentky) ve všech příspěvkových organizacích města, dále levnější parkování ve městě a další výhody. S rozvojem projektu budou přibývat také slevy v oblasti zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, stravování, ubytování, vzdělání, muzeí, či galerií. Seznam poskytovatelů slev bude znám v době spuštění registrací.

Registrace je zdarma a od 26. dubna ji bude možné provést pouze osobně v příbramském Senior Pointu v Žežické ulici 193, 261 01 Příbram VII. Otevřeno je v pondělí od 12.00 – 15.00, ve středu od 10.00 – 13.00 a ve čtvrtek od 11.00 – 14.00 hodin. Kontakt: tel.: 778 779 898, e-mail ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…