Příbram: Sociální poradna je ode dneška ještě blíže k lidem

12.09.2016 20:07

Sociální poradna, doposud sídlící v ulici Čs. armády, je od dnešního dne přestěhovaná v nových prostorách na náměstí T. G. Masaryka čp. 1, v budově bývalého soudu. Nové prostory sociální porady jsou nyní lépe situované. Jejich umístění v centru města Příbrami v blízkosti městského úřadu, resp. odboru sociálních věcí a zdravotnictví a Úřadu práce nově skýtá daleko vyšší dostupnost a komfort pro stávající i nové klienty.

Příbram: Sociální poradna je ode dneška ještě blíže k lidem
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Sociální poradna je jedním z celkem osmi středisek Centra sociálních a zdravotních služeb (CSZS). Svou činnost však vykonávala již dříve, než došlo k jejímu začlenění do struktury tohoto centra. „Poradna má již delší tradici a její fungování je ve v našem městě dostatečně zapsáno v povědomí veřejnosti. O tom svědčí i statistika za období od začátku dubna do konce července letošního roku,“ vysvětluje ředitel CSZS Jan Konvalinka a doplňuje, že za tuto dobu využilo sociální a psychologické poradenství celkem 667 klientů.

Prostory na náměstí T. G. Masaryka prošly zásadní rekonstrukcí. Nově se vybudovaly příčky, opravily omítky, podlahy a rozvody sítí. Opraveno bylo zázemí – kuchyňka i toalety. „Prostory jsou nyní příjemné a důstojné pro svůj účel,“ konstatuje ředitel Konvalinka.

„Již na dnešní odpoledne jsou do těchto nových prostor objednáni klienti ke konzultacím. Přejme tedy všem, pracovnicím poradny i klientům, aby prostory sloužily tím nejlepším možným způsobem a byly neustále naplněny tou pozitivní energií, kterou zde vnímáme nyní,“ hodnotí na závěr místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková, která spolu s ředitelem CSZS poděkovala všem, kteří se na zdárné rekonstrukci prostor Sociální poradny podíleli.

Sociální poradna, dříve Poradna města Příbram, je od 1. 7. 2015 střediskem Centra sociálních a zdravotních služeb města Příbram. Sociální poradna vznikla pro občany města Příbram a blízkého okolí, je určena pro všechny osoby bez rozdílu věku. Služba je určena pro osoby v krizi, rodiny s dětmi, občany s dluhy, etnické menšiny, oběti trestné činnosti a domácího násilí a osoby bez přístřeší. Sociální poradna nabízí odborné sociální poradenství, psychologické služby a právní poradenství. Služby Sociální poradny jsou bezplatné, nestranné, anonymní a nezávislé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…