Prostějov: Během půlroku přišlo na svět v prostějovské nemocnici 376 dětí

09.07.2021 6:27

„Nejživějším" měsícem byl únor, kdy se narodilo 75 dětí, naopak nejméně dětí přišlo na svět v dubnu, kdy jich bylo 52.

Prostějov: Během půlroku přišlo na svět v prostějovské nemocnici 376 dětí
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Angelina, Melita, Nermina, Raul, Patricio či Lilly. To jsou některá netradiční jména, která dávali rodiče svým dětem v naší porodnici během prvního pololetí letošního roku,“ sdělila Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko - porodnického oddělení. Naopak v rodných listech se nejčastěji objevovala jména jako Sofie, Natálie, Eliška, Viktorie a u chlapců pak Jakub, Dominik, Štěpán nebo Ondřej. Největším miminkem v prvním pololetí byla holčička narozená přirozenou cestou 6. května, která při výšce 52 centimetrů vážila 4600 gramů.

„Doposud nejstarší letošní maminka měla v době porodu 44 let, naopak nejmladší 15 let. Vůbec největší počet porodů jsem měli letos v pátek 12. února, kdy na našem oddělení přišlo na svět 10 dětí, z toho 7 chlapců,” dodává vrchní sestra s tím, že ve dvou případech maminky porodily dvojčata.

Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…