Prostějov: Chodníky podél ulice Vrahovická budou v novém

04.05.2023 10:32 | Tisková zpráva

Chodníky ve Vrahovické ulici vybuduje firma STRABAG a.s.. V zadávacím řízení „Chodníky podél ulice Vrahovická - úseky II. až V“ rozhodla Rada města Prostějova.

Prostějov: Chodníky podél ulice Vrahovická budou v novém
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Předmětem veřejné zakázky je rekonstrukce chodníků a vjezdů v ulici Vrahovická - po levé straně ve směru na Kralice v místní části Vrahovice, v úseku mezi říčkami Hloučela a Romže. Úseky v souhrnné délce 457 metrů zahrnují část ulice Vrahovická mezi křižovatkou s ulicí Smetanova a mostem přes říčku Romže.

„Půjde o kompletní vybourání všech stávajících konstrukcí chodníků. Nové kryty chodníků jsou navrženy z betonové zámkové dlažby, vjezdy mimo chodník z betonové zatravňovací dlažby. Dojde i k rekonstrukci veškerých prvků odvodnění. Na křížení s komunikacemi ulic Smetanova, Zátiší a Jana Rokycany jsou navržena místa pro přecházení chodců. V úseku IV. je součástí díla železobetonová opěrná zeď v délce 32 metrů,“ popsal budoucí práce primátor František Jura s tím, že město obdrželo celkem devět nabídek, které byly hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Hodnotícím kritériem byla nabídková cena. Návrh dodavatele STRABAG a.s. splnil v plném rozsahu podmínky a požadavky zadávací dokumentace i zákonné podmínky.

Vysoutěžená cena je necelých 6 milionů korun (včetně DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…