Prostějov: Hasičský záchranný sbor bude sídlit v novém

30.07.2020 12:03

Zastupitelé budou mít poslední slovo v rozhodování o poskytnutí peněžního daru Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje. Jeho výše – dva miliony korun.

Prostějov: Hasičský záchranný sbor bude sídlit v novém
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Obrátilo se na nás Krajské ředitelství hasičského záchranného sboru s žádostí o spolupráci při vzniku nové požární stanice a sídla územního odboru HZS v Prostějově. Peníze, které jsme v radě odsouhlasili poskytnout, jsou konkrétně určeny spolufinancování zpracování projektové dokumentace na výstavbu zmíněné stanice a sídla územního odboru jako areálu pro složky integrovaného záchranného systému v Prostějově,“ říká primátor města František Jura.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje se totiž dlouhodobě potýká s problémem nedostatečného prostoru pro umístění požární techniky a výkon služby na požární stanici v Prostějově.

„Situace vykrystalizovala jediným efektivním řešením a to záměrem výstavby nového areálu, kde by byla umístěna jak požární stanice a sídlo územního odboru, tak i výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje,“ doplňuje primátor Jura s tím, že se podařilo vytipovat vhodné pozemky v majetku města, konkrétně pozemky za ulicí Brněnská.

Na výstavbu požární stanice a sídla územního odboru HZS v Prostějově by měly být využity prostředky z Integrovaného operačního programu v programovém období 2021 – 2027. Odhadované náklady na pořízení projektové dokumentace činí cca 4 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…