Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky MHD

22.03.2023 12:03 | Tisková zpráva

Rada města Prostějova na svém jednání odsouhlasila přípravu a podání žádosti o dotaci na projekty Inteligentní zastávky MHD v Prostějově a Inteligentní dopravní systémy Prostějova.

Prostějov: Město požádá o dotaci na inteligentní zastávky MHD
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Předmětem projektu je vybudování informačního systému hromadné dopravy na území města – zastávkách MHD, který umožní informování cestujících o očekávaných spojích, změnách a alternativách. Na informačních tabulích umístěných na zastávkách budou zobrazovány důležité informace pro cestující, například aktuální odjezdy spojů, případně informace o plánovaných výlukách, změnách v jízdních řádech a jiné informace nezbytné pro cestující,“ vysvětluje primátor František Jura.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Výše dotace činí 85 procent z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Město má od roku 2016 zpracovanou studii investičního záměru „Informační systém hromadné dopravy Statutárního města Prostějova“, která navrhuje technické řešení systému a rozsah osazení zastávek MHD informačními panely (tzv. inteligentními zastávkami). Maximální cenový odhad nákladů na realizaci sytému byl 31 442 782 korun včetně DPH.

Od roku 2016 došlo k výraznému zlevnění a zjednodušení těchto systémů, některé zastávky již byly i realizovány (např. Floriánské nám., předpoklad realizace na Újezdě). Investiční záměr bude ve spolupráci s provozovatelem MHD upraven a cenový rozsah aktualizován; dá se očekávat, že výsledná cena bude výrazně nižší.

Předpokládaný termín realizace projektu je leden 2025 – prosinec 2026.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…