Prostějov: Město přispěje na provoz cyklobusu

28.04.2023 10:23 | Tisková zpráva

Město Prostějov poskytne finanční příspěvek společnosti ARRIVA autobusy a.s., na provozování cyklobusu v trase Prostějov – Protivanov – Boskovice a Prostějov – Buková – Protivanov. Rozhodli o tom radní na svém posledním jednání.

Prostějov: Město přispěje na provoz cyklobusu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Každoročně byl tímto dopravcem provozován, v období od dubna do září, cyklobus na trase Prostějov – Protivanov – Boskovice a Prostějov – Buková – Protivanov. I v letošním roce dopravce předložil záměr provozovat cyklobus na výše uvedených autobusových linkách. Termínově by se jednalo o období od 29. 4. do 1. 10. 2023,“ nastínil náměstek primátora pro oblast dopravy Jiří Pospíšil.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28129 lidí

Cyklobus je provozován na linkách veřejné linkové osobní dopravy se ztrátou, kterou financuje Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Městem Prostějovem byl poskytován pouze příspěvek pokrývající zvýšenou spotřebu pohonných hmot, zvýšené náklady na řidiče, zajištění rezervačního systému a režijní náklady související se zajištěním cyklobusů. Pro letošní rok je ze strany dopravce požadován příspěvek ve výši 68 tisíc korun (včetně DPH).

„Zakázka byla zadána tomuto dopravci, protože se jedná o jediného dopravce, který je aktuálně držitelem licencí pro provozování obou linek a splňuje i další podmínky kladené městem - například má zajištěny tři autobusy s tažným zařízením pro tažení cyklopřívěsu, dále personál a technické zázemí nezbytné k provozování cyklobusu, včetně zázemí nezbytného pro výkon veškerých dalších služeb, rezervační systém, zejména pro potřeby zajištění rezervace míst pro cestující s jízdními koly a dále umožňuje nákup jízdenek předem buď v informační kanceláři, nebo přes internet,“ vysvětlil náměstek Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…