Prostějov: Připravujeme program Prostějovské zimy 2021

15.10.2021 17:39 | Tisková zpráva

Zimní čas se nezadržitelně blíží a s ním tradiční oslavy Vánoc a konce roku.

Prostějov: Připravujeme program Prostějovské zimy 2021
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Čeká nás již páté slavnostní otevření kluziště, kde bude probíhat sportovní program, rozsvěcení vánočního stromu (proběhne 26. listopadu), jarmareční prodeje, kulturní vystoupení a velká porce vánoční pohody,“ usmívá se náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Jaké bude tedy tradiční kulturní vánoční menu? „Kompletní program již máme připraven, vycházeli jsme totiž z návrhu loňského roku, protože nám jej vloni zhatil covid. Bude opět bohatý, jak jsou Prostějované zvyklí, a to jak včetně oblíbené akce Česko zpívá koledy, tak programů pro děti, které jsou připraveny a budou realizovány v Kulturním klubu Duha. Na rozsvícení vánočního stromu jsme pozvali zpěváka Vaška Noida Bártu, který se již do Prostějova těší,“ slibuje náměstkyně Sokolová.

Kulturu na náměstí tedy odstartuje zmíněné rozsvícení vánočního stromu, který je již vybrán. „Na náměstí T. G. Masaryka bude umístěn smrk z ulice Rudolfa Těsnohlídka, který vyrostl v Čechovicích a je darem od soukromého dárce. Věříme, že se lidem bude líbit,“ přidává první náměstek primátora Jiří Pospíšil a ujišťuje, že se opět bude hledat jméno pro vánoční strom tak, jak tomu bylo v letech minulých. Jeho vítězné jméno pak vyhlásí zpěvák Vašek Noid Bárta.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

Lidé se mohou těšit také na jarmark, kde budou trhovci nabízet své produkty. Stánky budou rozmístěny stejně, jako v roce 2019. Větší prostor bude opět u stánků s jídlem a punčem, a to v první části náměstí v blízkosti radnice, dále směrem ke kluzišti budou umístěny stánky s vánočními ozdobami a rukodělnými výrobky. Dva stánky s punčem budou opět stát v blízkosti kluziště, a to po celou dobu jeho otevření.

„Věříme, že lidé budou opět spokojeni, že si sváteční atmosféru naplno využijí a načerpají na vánoční atmosféře spoustu energie a sil,“ shodnou se náměstkové Jiří Pospíšil a Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…