Prostějov: Radnice v hledáčku turistů

17.08.2020 18:55

Zájem o prohlídky budovy radnice na náměstí T. G. Masaryka je stále veliký.

Prostějov: Radnice v hledáčku turistů
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Stejně jako v letech minulých se i letos mohou turisté pokochat krásami radnice. Novinkou jsou prohlídky historických prostor, které měli zájemci možnost vidět dříve jen v rámci Hanáckých slavností nebo na objednání. Lidé  tak mohou nahlédnout do obřadní síně a přilehlých konferenčních místností. Skupinky turistů pak mohou vystoupat na tradiční prohlídku radniční věže, ze které jsou za dobrého počasí vidět až hřebeny Jeseníků.

Turistů se jako průvodci ujímají pracovnice Turistického informačního centra - jde o dopolední prohlídky a páteční prohlídky, a to po dobu celého dne. Průvodci návštěvníkům jsou také studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu Prostějov, kteří se jim věnují v odpolední čas, včetně víkendů. Průvodcovské služby jsou finančně podpořeny dotací Olomouckého kraje (ve výši 30 tisíc korun) z programu Podpora průvodcovských služeb TIC a finanční spoluúčastí statutárního města Prostějova.

Lze říci, že Češi letos zůstávají v době dovolené v Češku. Oproti loňsku narostla návštěvnost Turistického informačního centra Prostějov o čtvrtinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…