Prostějov: Stručný report z ME hráčů do 21 let v korfbalu

12.11.2019 16:42

Mistrovství Evropy 2019 hráčů do 21 let se konalo ve dnech 15. – 19. října letošního roku v Prostějově. Turnaj přinesl špičkový juniorský korfbal.

Prostějov: Stručný report z ME hráčů do 21 let v korfbalu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Mistrem Evropy se stalo Nizozemsko, které tak na evropském trůnu vystřídalo svého finálového soupeře Belgii. Nizozemci dominovali a Belgii porazili rozdílem třídy 21:12, stejně jako všechny dosavadní své soupeře na tomto turnaji a naprosto zaslouženě mohli převzít zlaté medaile z rukou prostějovských trenérů minulosti a budoucnosti, které reprezentovali Jiří Kremla a Martin Šnévajs a následně i putovní pohár z rukou náměstka prostějovského primátora Jana Krchňavého.

Celé Mistrovství Evropy provázela skvělá divácká návštěvnost, když se v prostějovské hale Reálného gymnázia během pětidenního turnaje vystřídalo více než čtyři tisíce diváků různých věkových skupin.

Důležitými partnery Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v korfbalu byly zejména Statutární město Prostějov a Olomoucký kraj.

Úroveň turnaje ocenila i Mezinárodní korfbalová federace, která na adresu prostějovských pořadatelů zaslala následující pochvalu:

Vážení zástupci Českého korfbalového svazu, vážení zástupci Místního organizačního výboru ME v korfbale IKF U21 2019,

rád bych vám jménem IKF EXCO poděkoval za perfektní organizaci Mistrovství Evropy v korfbale IKF U21 2019 v Prostějově.

Díky vašemu úsilí jsme se dočkali velice atraktivní sportovní události plné napínavých zápasů se spoustou diváků. Spolupráce s místními školami přispěla k propagaci korfbalu ve vašem městě a zároveň napomohla k velice pozitivní atmosféře celého mistrovství.

Bez vaší spolupráce by mistrovství zcela jistě nebylo tak zdařilou sportovní akcí.

Mezinárodní korfbalová federace je vám za tuto součinnost velice vděčná a těšíme se na další akce IKF v České republice.

S pozdravem

Jan Fransoo

Prezident Mezinárodní korfbalové federace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…