Prostějov: Změna územního plánu má za sebou veřejné projednání

14.01.2022 21:23 | Tisková zpráva

Veřejné projednání návrhu V. změny Územního plánu Prostějov (ÚP) včetně vyhodnocení vlivů této změny na udržitelný rozvoj území mělo kvůli aktuální epidemické situaci formu videokonference, která měla dvě části.

Prostějov: Změna územního plánu má za sebou veřejné projednání
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

První část byla informativní , kde byla veřejnosti promítnuta prezentace všech navrhovaných změn. V druhé části byly zodpovězeny dotazy občanů projektantem, pořizovatelem a určeným zastupitelem. „Celkem jsme v průběhu videokonference zaznamenali zhruba osm desítek účastníků. Prezentace návrhu trvala přibližně 45 minut, diskuse pak více než dvě hodiny,“ říká náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Důležitým bodem projednávání byly připravované změny územního plánu týkající se prostoru mezi nemocnicí a lesoparkem Hloučela. V tomto území je v V. změně ÚP navržena bytová výstavba a rozšíření lesoparku Hloučela umožňující další rozvoj města. Rozšíření zeleně bude na náklady soukromého vlastníka. Současný majitel zároveň nabízí samosprávě bezplatně část svých pozemků, na kterých by měla vzniknout příjezdová páteřní komunikace k další rozvojové lokalitě, ve které jsou i městské pozemky.

Občané mají stále možnost seznámit se s návrhem, a to až do 18. ledna letošního roku. Návrh je možné si prohlédnout na webových stránkách města ZDE nebo přijít na Odbor územního plánování a památkové péče Magistrátu města Prostějova, kde je k dispozici kompletní dokumentace v papírové podobě. Po dobu zveřejnění mohou občané na navržené řešení reagovat písemnými připomínkami nebo námitkami.

„V návaznosti na výsledky projednání bude následovat další postup dle ustanovení stavebního zákona. Návrh vyhodnocení připomínek a návrh rozhodnutí o námitkách bude doručen dotčeným orgánům a krajskému úřadu jako nadřízenému orgánu, aby uplatnily svá stanoviska. Následně bude návrh předložen ke schválení zastupitelstvu,“ dodává Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…