Prostějov bude mít další trasu v síti cyklostezek

08.07.2021 16:34

Konkrétně se jedná se o napojení cyklostezky na již zrealizovanou manipulační plochu pod mostem v ulici Olomoucká a to až po ulici Vrahovickou.

Prostějov bude mít další trasu v síti cyklostezek
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Záměr vyhlásit veřejnou zakázku na projektovou dokumentaci (pro společné povolení stavby a dokumentaci pro provedení stavby na investiční akci „Cyklistická stezka v ulici Říční v Prostějově“) byl schválen vedením města již v měsíci dubnu.

„Tehdy jsme obdrželi jednu nabídku, která však výrazně překročila předpokládanou hodnotu veřejné zakázky (cca 2,4 mil. Kč s DPH). Proto byla veřejná zakázka zrušena a vyhlášena nová,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že celkem bylo nově doručeno pět nabídek.

„Nejvýhodnější nabídku předložila společnost DIPONT s.r.o., Libouchec a to ve výši 760 tisíc korun (bez DPH).

Další nabídky byly v rozmezí od 870 tisíc korun až téměř po 1.5 milionu korun (bez DPH). Je třeba říci, že v novém programovém dotačním období je očekávána významná finanční podpora na výstavbu cyklostezek (až 85 procent z celkových uznatelných nákladů). Věříme proto, že s žádostí o dotaci bude město úspěšné,“ uzavřel informace nutné pro první kroky v zahájení investiční akce budoucí stezky náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Podlaha ve sportovní hale se v létě dočká renovace

7:17 Jičín: Podlaha ve sportovní hale se v létě dočká renovace

Rada schválila výsledek uzavřené výzvy na renovaci podlahy ve sportovní hale. Práce proběhnou během …