Prostějov se zapojí do soutěže Stavba roku 2020

27.02.2020 14:47

Dopravní terminál Floriánské náměstí jde do soutěžního klání. Město Prostějov stavbu přihlásí do soutěže Stavba roku 2020.

Prostějov se zapojí do soutěže Stavba roku 2020
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Vypisovatelé vyhlašují již 28. ročník tradiční veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU 2020 a u toho Prostějov nebude chybět.

„Prestižní celostátní soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program řízený radou programu za účasti spoluvypisovatelů soutěže. Myšlenka na vyhlášení soutěže Stavba roku vznikla v roce 1992. Co se týká našeho města myslím, že máme co nabídnout,“ informoval primátor František Jura s tím, že oceněné stavby jsou pak předmětem výrazného mediálního zájmu a soutěž je zařazena do programu Dnů stavitelství a architektury.

„Podmínkou pro přihlášení stavby je její kolaudace a uvedení do provozu do konce května 2020. Poplatek za přihlášení stavby činí 35 090 tisíc korun (vč. DPH). Podmínky soutěže bezezbytku splňujeme,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Soutěž tradičně pobírá významné záštity. Udělují ji například prezident České republiky, předseda Senátu Parlamentu České republiky, ministryně pro místní rozvoj, ministr dopravy, ministr kultury, primátor hlavního města Prahy, rektor Českého vysokého učení technického v Praze, Státní fond dopravní infrastruktury a další instituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…