Prvním občánkem Frýdlantu roku 2018 je Lucinka Bednářová

03.02.2018 18:02

Prvním občánkem Frýdlantu roku 2018 je Lucinka Bednářová. Narodila se 13. ledna 2018 v porodnici v Krajské nemocnici v Liberci rodičům Lence Bendové a Michalu Bednářovi. V pondělí 29. ledna 2018 malou Lucinku jako první miminko Frýdlantu nového roku přijal ve své pracovně starosta města Dan Ramzer.

Prvním občánkem Frýdlantu roku 2018 je Lucinka Bednářová
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Lucie je prvním potomkem rodičů. "Narodila se o celé dva týdny dříve, je tedy opravdu náhoda, že je prvním dítětem Frýdlantu tohoto roku," podotkl tatínek Michal. Svou dceru od prvních dnů po jejím příchodu z porodnice sám koupe a snaží se s péčí o ni pomáhat. "Lucinka je nesmírně hodné a klidné miminko, pláče jen tehdy, když má hlad. Dokonce i v noci nás nechá docela spát. Doufám, že jí to co nejdéle vydrží," usmívala se maminka Lenka.

Holčička, která měla v době narození rovných 50 cm, po příchodu domů dobře prospívá. Z porodní váhy 3290 gramů se dostala už na zhruba 3,5 kilogramu.

Frýdlant udržuje tradici zvláštního přijetí prvního občánka na radnici už sedm let. "Přivítat první miminko Frýdlantu se sluší a já jsem rád, že se nám daří tuto tradici dodržovat. Je to nesmírně milá událost. Vždy miminku přeji, aby mělo co nejšťastnější život plný lásky. Věřím, že alespoň jeho část prožije v našem krásném městě," podotkl se starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Rodičům Lucinky předal jako dárek zlatý řetízek se znamením Kozoroha, pamětní list a květinu.

Matrikářka Ivana Spatzierová pak vyzvala rodiče i starostu k podpisu do pamětní knihy Frýdlantu. "S Lucinkou se ještě v brzké době uvidíme, bude totiž absolvovat ještě klasické vítání nových frýdlantských občánků," doplnila.

Na letošní první miminko Frýdlantu čekalo město nejdéle za posledních sedm let. "S datem narození 13. ledna odsunula Lucie na druhou pozici Nikolu Žlebkovou, která se v roce 2013 narodila 11. ledna. Naopak nejrychlejší byl za sledovaných sedm let Tomáš Čáslavský v roce 2014, který přišel na svět hned na Nový rok," uzavírá malou statistiku matrikářka Ivana Spatzierová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …