Raszyk (ČSSD): Občané Karviné budou mít k dispozici nekonečné sáčky

29.07.2020 13:49

Karviná se dlouhodobě řadí mezi města, kterým životní prostředí není lhostejné. Přes tři tisíce karvinských domácností se může těšit na nEKOnečné sáčky zdarma, které se dají použít na pečivo nebo ovoce a zeleninu.

Raszyk (ČSSD): Občané Karviné budou mít k dispozici nekonečné sáčky
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Odbor komunálních služeb Magistrátu města Karviné bude vydávat nekonečné sáčky na pečivo, ovoce a zeleninu tzv. frusacky od pondělí 3. srpna 2020 v pondělí a středu vždy od 7:30 do 17:30 hodin na budově B, v 1. patře, v kanceláři č. 62 nebo 59/2, na ulici Karoĺa Śliwky 618 ve Fryštátě. Při předání tří kusů sáčků bude zaměstnanec magistrátu požadovat doklad totožnosti s uvedeným trvalým bydlištěm v Karviné. „Rozdáváme první tři tisícovky nEKOnečných sáčků. V případě zájmu bude město v této akci pokračovat,“ říká náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Nekonečný sáček je průhledný pevný pytlík bílé barvy o rozměru 37 x 37 centimetrů s jednobarevným potiskem loga města. Je pratelný na 40° C. Jeho používání snižuje nadměrnou spotřebu igelitových sáčků, které zatěžují přírodu. „Podle výzkumu jen každodenní nákup pečiva do igelitových sáčků zatěžuje přírodu jedné rodiny až 365 kusy igelitových sáčků ročně. Dalším faktorem snahy omezit potřebu je dlouholetý rozklad plastů, které končí v lesích, mořích nebo v podobě mikroplastových částic v těle živočichů i lidí,“ dodává náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…