Retz a Znojmo letos oslaví 20 let partnerství! V rámci oslav Znojmo vyhlašuje fotografickou soutěž

18.04.2018 6:34

Fotíme u sousedů – to je téma fotografické soutěže, kterou město Znojmo vyhlašuje u příležitosti kulatého jubilea svého partnerství s městem Retz.

Retz a Znojmo letos oslaví 20 let partnerství! V rámci oslav Znojmo vyhlašuje fotografickou soutěž
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsme partnery už od roku 1998, a tak jsme se na počest našich sousedů rozhodli ukázat nejen krásy Znojma, ale i Retzu. Ne tak, jak je vnímáme my zástupci města, ale sama veřejnost,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Každý soutěžící musí totiž zachytit jedno z měst nebo jejich okolí. Podmínkou ale je, že čeští účastníci budou fotit Retz a Rakušané naopak Znojmo.

A kdo bude fotografie hodnotit? Žádná odborná komise, sami návštěvníci Znojma. Všechny soutěžní fotografie budou totiž vystaveny na Horním náměstí o víkendu 4. – 5. května, tedy v rámci Dnů partnerských měst.

Druhá část hlasování se rozjede poté v pondělí 7. května prostřednictvím facebookové stránky města (hlasování až do 31. května). V každé kategorii budou oceněna první tři místa, a to jak na české, tak na rakouské straně. Výherci budou odměněny věcnými cenami.

Podmínky soutěže

Soutěžit se bude ve třech věkových kategoriích: v kategorii do 15 let, do 25 let a nad 25 let. Fotografie lze zasílat až do středy 2. května, a to ve formátu velikosti A3 spolu s vyplněným formulářem (přilepeným na zadní stranu fotografie) na adresu Městský úřad Znojmo, Odbor školství, kultury a památkové péče, nám. Armády 8, 669 02 Znojmo, nebo emaile v tiskové kvalitě na petra.marsounova@muznojmo.cz. Každý autor může poslat maximálně 3 fotografie. Autoři budou o výběru informování e-mailem do 15. června a výsledky budou zveřejněny i na internetových stránkách města. Více informací najdete v přiloženém dokumentu.

Kromě výstavy v rámci Dnů partnerských měst si bude možné fotografie prohlédnout i v prostorách Městského úřadu Znojmo. Výherní fotografie budou navíc použity k výrobě nástěnného kalendáře města Znojma na rok 2019.

Dny partnerských měst jsou každoroční dvoudenní přehlídkou kultury a gastronomie spřátelených obcí města Znojma z České republiky i ze zahraničí. Ve dnech 4. a 5. května 2018 se v centru města setkají na Horním náměstí zástupci delegací z italských měst Trento-Povo, Trento-Villazzano a Pontassieve, z rakouského Retzu, z německého Torgau a ze slovenských měst Bratislava-Ružinov a Nové Zámky. Letos se po jejich boku zařadí i nové spřátelené město Znojma, Chrudim. Na pódiu se budou po oba dva dny střídat zpěváci i taneční a další soubory ze všech přítomných měst. Návštěvníci se mohou bavit při hudbě a ochutnat i zakoupit v mnoha stáncích speciality kuchyní prezentujících se krajin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…