Rokycany: Den pro Stráň nabídne zábavu, soutěže i zajímavé informace

05.10.2019 20:27

Celé nedělní odpoledne bude na rokycanské Skautské louce a na Stráni patřit zábavě, zajímavostem a dobrotám. Organizátoři akce s názvem Den pro Stráň chystají program pro všechny věkové kategorie od těch nejmenších až pro seniory. Vstup a občerstvení bude zdarma.

Rokycany: Den pro Stráň nabídne zábavu, soutěže i zajímavé informace
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Stráň je se svou plochou 26 hektarů nejvýznamnější a nejrozsáhlejší plochou zeleně v Rokycanech. Mimořádně cenná je její paleontologická hodnota, která je ve vědeckých kruzích známá po celém světě. Ve zdejších břidlicích se zapsal unikátně dlouhý časový interval 10 milionů let. Proto slouží jako standard pro porovnání geologického času mezi různými místy světa.

Den pro Stráň začne ve 13:30. Při zahájení se dozvíte nové informace o plánované revitalizaci Husových sadů a Kalvárie, od 14 hodin pak můžete vyrazit na procházku s autorem projektu revitalizace, architektem Radkem Pavlačkou, který vám představí navrhované úpravy. Mezi ty patří například nový altán, mostek přes rokli, úprava vstupů do parku nebo dětská hřiště.

Současně se uskuteční také prohlídky obnovené kaple a Božího hrobu na Kalvárii a zároveň odstartuje doprovodný program pro děti.

Ty nejmenší děti čeká skládání trilobitů a hlavonožců, omalovánky s dinosaury či megalodonty, prehistorické pexeso nebo barvení sádrových odlitků skutečných trilobitů. V dílničce s přírodninami si vyrobí třeba zvířátka nebo panáčky z kaštanů a žaludů. Soutěžit se bude například i v poznávání stromů, které rostou na Stráni, Skauti zase připravují stanoviště s úkoly, například vázání uzlů, hod na cíl nebo poznávání stop. Na všechny úspěšné soutěžící čekají odměny.

Vstup a občerstvení je zdarma a budou se také opékat buřty.

Akci společně s městem připravili rokycanští skauti, Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a Centrum paleodiverzity Západočeského muzea v Plzni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…