Rokycany: Nové kontejnery na použitý textil a obuv

16.01.2019 19:09

Od začátku ledna jsou po městě rozmístěné nové kontejnery na použitý textil a obuv.

Rokycany: Nové kontejnery na použitý textil a obuv
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Na konci loňského roku zmizely z rokycanských ulic speciální kontejnery na použitý textil a obuv. Po téměř 12 letech skončila spolupráce se společností H.B. TEXTILIE s.r.o, která zde zajišťovala sběr a svoz textilního odpadu a použité obuvi. Za necelých 12 let jej bylo z Rokycan svezeno téměř 420 tun.

Zmizení kontejnerů bylo naštěstí pouze dočasné, protože Město Rokycany uzavřelo s platností od 1.1. 2019 novou dohodu o sběru textilu se společností DIMATEX CS spol. s r.o. Na pěti původních stanovištích se tak na počátku ledna objevily nové kontejnery bílé barvy, které zde nechala přistavit tato společnost. Navíc byly kontejnery na použitý textil umístěny i na dalších 6 nových stanovišť.

Co patří a nepatří do kontejnerů? Do nových kontejnerů lze odkládat veškeré čisté a suché oděvy, bytový textil (záclony, závěsy, povlečení, potahy, ubrusy a deky..), spárované nositelné boty – vše zabalené v zavázaných igelitových pytlích nebo taškách.

Do těchto kontejnerů naopak nepatří znečištěný nebo mokrý textil, koberce, matrace, molitan, tašky a další odpady.

Žádáme občany, aby v případě přeplnění některého z kontejnerů neodkládali textil volně na veřejné prostranství a využili jiný z uvedených kontejnerů. Vytříděním textilního odpadu přispívají občané nejenom k účelnému zhodnocení sebraného materiálu, ale také pomáhají těm, kteří to potřebují. Společnost DIMATEX CS poskytuje formou daru mnoho textilu a obuvi charitativním a církevním organizacím, které jejich prostřednictvím pomáhají lidem v těžké životní situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…