Rokycany: Uchazeči se zdravotním postižením dostanou šanci získat práci

08.04.2016 11:40

Celkem 14 zaměstnavatelů a institucí z Rokycanska i širokého okolí se sjede v úterý 12. 4. 2016 do Rokycan (zasedací místnosti TRIANA, MÚ, Masarykovo nám. 1), aby na historicky prvním ročníku Burzy práce pro osoby se zdravotním postižením (OZP) nabídli mezi 9.30 – 14.00 hodinou zájemcům z řad OZP zaměstnání. Hledat budou například uklízeče, pracovníky v ostraze, ve výrobě potravin a papírového zboží, v dopravě nebo bankovnictví. Akci pořádá Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Rokycanech. Záštitu nad ní převzala senátorka Milada Emmerová.

Rokycany: Uchazeči se zdravotním postižením dostanou šanci získat práci
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Partnerství v rámci burzy přijalo Město Rokycany, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR a Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených ČR. Osobní účast na výstavě potvrdil i předseda NRZP ČR Václav Krása.

Výstava je určena především OZP z řad uchazečů o zaměstnání. Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Rokycanech jich v současné době eviduje 317. Zaměstnavatelé nabízejí v tomto regionu prostřednictví ÚP ČR 722 volných pracovních míst. Z toho jich je 89 vhodných pro osoby se zdravotním postižením.

"Velice si vážím všech, kteří se rozhodnou podat pomocnou ruku lidem, jež to nemají na trhu práce zrovna nejlehčí, a snaží se s ohledem na jejich specifické možnosti a potřeby vhodně upravit pracovní prostředí. Pokud zaměstnavatelé dají šanci osobám se zdravotním postižením, mohou získat loajální zaměstnance,“ vyzdvihuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

„V době ekonomického růstu, kdy se zvyšuje počet volných pracovních míst a zároveň klesá nezaměstnanost v celé republice, existují skupiny uchazečů, u kterých je tento pokles pomalejší. Jednou z nich jsou osoby se zdravotním postižením. Právě ti tvoří v okrese Rokycany v současné době téměř 26 % všech nezaměstnaných. Proto jsme se rozhodli je výrazně podpořit v jejich snaze najít práci a uspořádali pro ně tuto akci,“ doplňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Rokycanech Iveta Šimanová.

Lidé se mohou těšit také na ukázky výrobních programů

Jak už bylo řečeno, na výstavu se sjedou zaměstnavatelé, ale také příspěvkové a neziskové organizace a další subjekty, které se zabývají problematikou zaměstnávání OZP. Návštěvníkům akce představí svou nabídku pracovních míst.

Lidé se mohou těšit také na ukázky výrobních programů a řadu užitečných informací týkajících se trhu práce či výkonu jednotlivých nabízených profesí. Pořadatelé pozvali i zástupce odborných institucí, hospodářské komory, a státní správy.

Součástí výstavy bude bohatý doprovodný program, v jehož rámci mohou návštěvníci využít služeb plzeňské poradny NRZP ČR a AV Institutu s.r.o. a dozvědět se tak více o zaměstnávání OZP na otevřeném trhu práce. Na výstavě nebudou chybět ani ukázky výrobků osob se zdravotním postižením a zaměstnanců pracujících na chráněných pracovních místech.

Účast pro vystavovatele i návštěvníky je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…