Rožnov pod Radhoštěm: Město připravilo nové vydání oblíbené publikace O kouzlu lidského dobra

10.11.2022 19:53 | Tisková zpráva

Soubor dvaceti pohádek a pověstí z Rožnovska je nyní opět v prodeji v turistickém informačním centru na Masarykově náměstí.

Rožnov pod Radhoštěm: Město připravilo nové vydání oblíbené publikace O kouzlu lidského dobra
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Kniha, která poprvé vyšla v roce 2006, nabyla u čtenářů nesmírné oblíbenosti a město nyní připravilo již čtvrté vydání. Knížka z edice Rožnovských malých tisků je rozhodně zajímavým tipem na originální vánoční dárek. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Ediční řada drobných publikací (velikost A6) týkajících se Rožnova a okolního regionu vychází již devatenáct let. Nyní si čtenáři mohou v turistickém informačním centru opět zakoupit oblíbenou knihu O kouzlu lidského dobra. Jedná se o soubor dvaceti pohádek a pověstí z Rožnovska, které v průběhu druhé poloviny 19. století zapsali nejen kněz Beneš Method Kulda a jeho spolupracovník a rožnovský písmák Josef Lucian Ondřej Kramoliš, ale také jejich dva další následovníci. Prvním z nich byl novojičínský tiskař Jan Nepomuk Enders, druhým spisovatel, pedagog a v neposlední řadě také rožnovský rodák František Bayer. Pohádky a pověsti k vydání připravili Daniel Drápala a Milan Hambálek a ilustracemi je opatřila Ludmila Vašková. „Tyto knížky z edice Rožnovských malých tisků jsou krásnou připomínkou historie, která je v Rožnově a jeho blízkém okolí opravdu bohatá. Jsem rád, že čtenáři mají naše knížky v oblibě a my tak můžeme průběžně zajišťovat dodatečná vydání,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross.

Knihu O kouzlu lidského dobra je možné zakoupit za 90 korun v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí v Rožnově, kde je také k dostání dalších 20 titulů z řady Rožnovských malých tisků.

Kompletní nabídku aktuálně dostupných knih z edice Rožnovské malé tisky najdete na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…