Rožnov pod Radhoštěm: Město řeší bezpečnost u mateřské školy Tylovice

03.05.2021 16:01

Bezpečnost u mateřských škol je jednou z priorit města Rožnov pod Radhoštěm. V úseku z centra města do Tylovic se postupně budují chodníky, tak aby mohli chodci bezpečně přecházet bez ohrožení automobilovou dopravou.

Rožnov pod Radhoštěm: Město řeší bezpečnost u mateřské školy Tylovice
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Druhý úsek chodníků je hotový, první úsek se začne budovat v květnu 2021 a poslední třetí úsek v roce 2022. Na jednání k bezpečnosti u mateřské školy se hledalo schůdné řešení, které může zajistit zvýšení bezpečnosti v co nejkratším časovém úseku.

Anketa

Považujete činnost konspiratori.sk, nebo spolku NELEŽ za korektní?

2%
96%
2%
hlasovalo: 3422 lidí

Koordinační schůzky se zúčastnili zástupci města, Ředitelství silnic Zlínského kraje, městské policie, ředitelka mateřské školy a také zástupce z řad rodičů dětí, které tuto školku navštěvují. O tomto nebezpečném úseku město ví a aktuálně se snažilo na společném jednání nalézt technicky a legislativně proveditelné opatření, které by bylo možné zrealizovat v co nejkratším časovém úseku. „Cílem naší schůzky bylo projednat nebezpečný úsek, který je na krajské komunikaci, tudíž o něm nemůžeme rozhodovat čistě my, jako město. Nakonec jsme našli rychlé řešení. K přechodu, který se nachází u mateřské školy umístíme vodorovné značení, - pozor děti –, to řidiče upozornění na možné nebezpečí a psychologicky je přinutí ke zpomalení rychlosti a zvýšené ostražitosti. Chceme však i řešení, které výrazněji a dlouhodobě zvýší bezpečnost, ale ta jsou časově a finančně náročnější, takže je nelze realizovat ihned,“ popsal místostarosta města Jan Kučera.

Další z opatření, které bude zavedeno ještě v letošním roce je asistent dopravy, který bude u přechodu pro chodce od začátku školního roku 2021/2022 a bude regulovat průjezd vozidel v kritickém úseku.

V roce 2022 přijde na řadu stavba posledního úseku chodníku směrem do Tylovic. V této oblasti byla nejtěžší majetkoprávní domluva s majiteli pozemků, tudíž i z tohoto důvodu zůstává úsek v realizaci jako poslední. Jakmile se začne stavět třetí část chodníku, bude zároveň opravován povrch komunikací v druhém a třetím úseku, tak aby byla silnice v co nejlepším stavu. U přechodu pro chodce v oblasti mateřské školy bude vybudován červeně zvýrazněný a zdrsněný asfaltový povrch, který má za úkol zpomalovat dopravu v kritickém místě. „Dále prověřujeme 3 možnosti zvýšení bezpečnosti, a to je postavení chodníku po pravé straně u školky a přidání zábradlí, které by opticky zúžilo prostor a nabádalo tak řidiče vozidel ke snížení rychlosti, semafor s tlačítkem pro chodce a třetí variantou je výstražná signalizace upozorňující na chodce na přechodu,“ dodal místostarosta Jan Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…