Rožnov pod Radhoštěm: Město rozbíhá projekt seniorské karty

29.06.2018 19:54

Projekt slevové karty s cílem aktivizace občanů v seniorském věku rozbíhá rožnovská radnice. O „Rožnovskou seniorskou kartu“ si mohou občané města ve věku nad 65 let zažádat na Městském úřadu Rožnov. Na použití karty je navázána řada slev.

Rožnov pod Radhoštěm: Město rozbíhá projekt seniorské karty
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm aktuálně přijímá žádosti o „Rožnovskou seniorskou kartu“, která je určena občanům města ve věku nad 65 let. „Žádost je ke stažení na webových stránkách města a je k dispozici také v budovách MěÚ na Palackého ulici a na Masarykově náměstí,“ uvedla koordinátorka projektu slevové karty Hana Cábová. 

Na základě odevzdané žádosti bude město postupně od 10. července vydávat samotné „Rožnovské seniorské karty“, na které budou moci jejich držitelé čerpat řadu různých slev.

„Po předložení karty mohou senioři využít na vstupné na festivaly Valašské folkrockování nebo Hlasy a na programy „Kruhu přátel vážné hudby“, jednorázový vstup zdarma na Jurkovičovu rozhlednu a slevy na služby či zboží v Centru zdravé já, Optik do domu, lékárny U Matky Boží, lékárny Rubus a prodejny zdravotnických potřeb nebo Rožnovských pivních lázní,“ vypočítala Hana Cábová. Od srpna budou moci senioři využít za zvýhodněných podmínek službu „Senior taxi“.

„Primárně nám jde o aktivizaci seniorů. Nechceme prostřednictvím karty pouze nabízet slevy na zboží. Součástí karty by měly být především služby, které senioři budou využívat a které jim umožní sociální interakce s okolím a aktivizaci v rámci jejich denního režimu. Karta bude platná minimálně do roku 2019 a rozsah nabízených slev se bude samozřejmě měnit. Stále oslovujeme nové poskytovatele slev,“ uvedl místostarosta Rožnova Jan Kučera.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…