Rožnov pod Radhoštěm: Město vydalo novou reprezentativní publikaci

07.08.2017 6:33

Město Rožnov vydalo při příležitosti oslav svého 750. výročí novou reprezentativní publikaci. Na 150 stranách knihy s podtitulem Brána Beskyd, srdce Valašska Rožnov ve třech jazykových představuje svou historii i současnost.

Rožnov pod Radhoštěm: Město vydalo novou reprezentativní publikaci
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm, brána Beskyd, srdce Valašska je titul nové reprezentativní publikace, kterou město vydalo při příležitosti oslav svého letošního výročí. Kniha je vydána v češtině, polštině, němčině a angličtině a na sto padesáti stranách je především formou atraktivních fotografií představena historie i současnost města. A to nejen z pohledu geografického. Kromě historie (kapitola Jak šel čas) se čtenář dozví o turistických atraktivitách Rožnova (kapitola Turistické centrum Valašska), o Valašském muzeu v přírodě (Živé srdce dávného Valašska), o umělcích z různých oblastí (Město vytváří lidé) i o osobnostech, které pracovaly či pracují v Rožnově (Tradiční, folklorní, umělecký).

Součástí reprezentativní publikace města je také představení významných firem, které sídlí v Rožnově a samozřejmě také tipy na výlety v okolních obcích včetně Pusteven, Soláně nebo Velkého Javorníku.

Nechybí ani QR odkazy na audio a video soubory, na kterých jsou nahrány skladby domácích folklorních souborů nebo ukázka videa z prvního Valašského roku z roku 1925.

Kniha Město Rožnov pod Radhoštěm, brána Beskyd, srdce Valašska je k dispozici v turistickém informačním centru města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …