Rýmařov: Ve městě probíhá obnova vodovodního řadu

09.08.2020 7:35

V současné době provádí VaK Bruntál, a.s. na území města obnovu a modernizaci vodovodního řadu.

Rýmařov: Ve městě probíhá obnova vodovodního řadu
Foto: wikimedia.org/Martin Kotačka
Popisek: Rýmařov

Jednak jde o modernizaci hlavního přivaděče k vodojemu z Opavské ulice, který se provádí bezvýkopovou technologií. Součástí stavby jsou tzv. zápichové jámy, které je nutno zřídit v místech zlomů vodovodního řadu nebo podcházení pod komunikací nebo vodním tokem. Součástí je také suchovod - vodovodní řad zajišťující dodávku vody po dobu modernizace hlavního řadu, který je po dobu modernizace nefunkční.

Modernizovaný vodojem je navržen tak, aby stačil zásobovat město v době výpadku vody až po dobu 48 hodin. Na třídě Hrdinů a na ulici 8. května budou odfrézovány překopy, které budou následně asfaltovány. Probíhá také obnova vodovodu na Pivovarské ulici, a to v celkové délce 255 m. Obnova je také prováděna bezvýkopovou technologií metodou tzv. reliningu, kdy se do stávajícího poškozeného potrubí se vtáhne nové potrubí s menším průměrem.

Výkopy přípojek si zajišťují vlastníci připojovaných nemovitostí. Hlavní řad, který je obnovován, vede převážně v zeleni. V současné době je provedeno napojení nemovitostí na provizorní vodovod a o odstávkách jsou majitelé nemovitostí informování s dostatečným předstihem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…