Sakurová alej v Karviné je nejhezčí

07.01.2015 6:33

Karvinská sakurová alej na třídě 17. listopadu vyhrála anketu o nejhezčí alej roku, kterou vyhlásila Arnika. Získala 1326 hlasů, na druhém místě je alej platanů ve Strážnici s 850 hlasy.

Sakurová alej v Karviné je nejhezčí
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Karvinský občan, který alej nominoval, vyhrál let balónem – Arnika podá případně víc informací.  Unikátní alej je poměrně mladá, o citlivé stromy  pečuje majetkový odbor karvinského magistrátu, 177 stromů lemuje část hlavního silničního průtahu městem. Alej prošla posledním velkým ozdravením v letech 2009-10, kdy byly vykáceny staré nemocné stromy a vysázeny nové (týkalo se více než 50 stromů),  sakury mají životnost cca 20 let.
(více o soutěži na stránkách Arniky nebowww.alejroku.cz).

Sakura aneb Prunus serrulata „Kanzan“ (třešeň pilovitá), původ Japonsko, Čína, od roku 1913 v Evropě. Výška 7-10 m, šířka 5-8 m, květy plné (23-28 korunních lístků), v poupěti tmavě růžové, po rozvití světle růžové, kvetení přelom dubna a května. Velmi citlivá na houbové poškození kmene a posypovou sůl, krátkověká dřevina.  Tedy vyžaduje poměrně náročnou péči a karvinské aleji se daří dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …