Senioři z partnerské Bratislavy znovu obdivovali Olomouc

05.10.2019 17:12

Návštěva katedrály svatého Václava, prohlídka Arcidiecézního muzea, ukázka hry na varhany v kostele Panny Marie Sněžné či přijetí náměstkyní primátora Evou Kolářovou, takový byl program návštěvy několika desítek seniorů z partnerské Bratislavy – Staré Mesto.

Senioři z partnerské Bratislavy znovu obdivovali Olomouc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Bratislavští senioři jsou v Olomouci už na několikáté návštěvě. Těší mne, že se tato spolupráce osvědčuje v praxi a že mimochodem potvrzuje i to, že senioři mohou trávit svůj volný čas aktivně a zajímavě,“ uvedla primátorova náměstkyně Eva Kolářová, která má ve své gesci sociální oblast včetně péče o seniory. „Hosty z Bratislavy jsem přivítala na půdě Arcidiecézního muzea Olomouc. Vzhledem k tomu, že bohatá historie patří k hlavním pokladům Olomouce i s ohledem na to, že já sama mám k historii velmi blízko, to považuji za vhodné místo.“

Seniory do Olomouce doprovázela místostarostka Bratislavy – Staré Město Martina Uličná a také vedoucí oddělení sociálních věcí tamní radnice Janka Langová a vedoucí oddělení kultury Ernest Huska. Po komentovaných prohlídkách vybraných hlavních cílů se skupina návštěvníků vydala do centra města na individuální procházky.

S Bratislavou pojí Olomouc několikaletá spolupráce, v příštím roce by navíc měla být v rámci projektu na prohloubení spolupráce se zeměmi Visegrádské skupiny ještě posílena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…