Slaný: Obnova kanalizací a vodovodů způsobí dopravní komplikace

31.07.2020 13:07

Do konce října budou probíhat opravy kanalizací a vodovodů v ulici Havířská, Tyršova a Plynárenská. Se stavbami budou spojeny zejména dopravní uzavírky komunikací.

Slaný: Obnova kanalizací a vodovodů způsobí dopravní komplikace
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

V letních měsících dojde v rámci obnovy a výstavby vodovodů a kanalizací v majetku města k zahájení realizace tří staveb, s plánovaným ukončením závěru října 2020. Jedná se o úseky kanalizací a vodovodů, které jejich provozovatel Slavos Slaný s.r.o. vyhodnotil v plánu obnovy jako akce s nejvyšší prioritou vzhledem k jejich špatnému technickému stavu a je tedy v zájmu města jako vlastníka technické infrastruktury provedení jejich obnovy, aby se předešlo havarijní situaci, která by mohla v budoucnu nastat. Zhotovitelem staveb bude společnost Slavos Slaný s.r.o na základě platné Smlouvy o údržbě a rozvoji vodohospodářské infrastruktury mezi městem Slaný a společností Slavos Slaný s.r.o.

S realizacemi staveb budou bohužel spojené i nepříjemné uzavírky komunikací, kterým se bohužel nedá vyhnout. V nejbližší době budou dokončeny projekty dopravně inženýrských opatření, které přesně vymezují dočasné dopravní značení a uzavírky v jednotlivých ulicích, tudíž přikládáme pouze mapové podklady s vyznačením plánovaných úseků, ve kterých budou stavby probíhat. Také termíny zahájení a dokončení staveb jsou uvedeny pouze orientačně. Jakmile budou známy další podrobné informace, bude o nich neprodleně podána informace prostřednictvím internetu a také budou zaslány informační dopisy do schránek všem obyvatelům v dotčených lokalitách.

Havířská ulice

Zahájení stavby 15. července 2020 a dokončení přibližně 13. září 2020. Předmětem stavby je vybudování jednotné kanalizace v celkové délce 100,63 m, jejíž součástí bude 5 revizních šachet, 6 domovních přípojek a jedna dešťová vpusť. Dále se při této stavbě provede i výměna vodovodního potrubí ve stejné délce, jež bude uložené do stejného výkopu ke kanalizaci. Po dokončení stavby bude samozřejmě provedena úprava povrchů. Po celou dobu stavby bude zajištěna provozovatelem náhradní dodávka pitné vody a s obyvateli, kterým stavba znemožní vjezd do garáží, bude jednáno o jiném způsobu parkování jejich vozidel. Dobu provádění stavby však může ovlivnit záchranný archeologický výzkum, jelikož v této lokalitě je předpokládána existence městského příkopu a dalších v podzemí skrytých fragmentů historických staveb. Celkový náklad stavby je sjednán na 3,8 mil Kč.

Tyršova ulice

Zahájení stavby se předpokládá ve středu 27. srpna 2020 a dokončení 20. září  2020. Účelem stavby je obnova kanalizace ve stávající trase v délce 64 m, jejíž součástí je přepojení 8 ks domovních přípojek a 1 ks uliční vpusti. V řešeném úseku bude uzavřena polovina komunikace včetně chodníku. Přístupy k jednotlivým nemovitostem budou zajištěny. Celkový náklad stavby je sjednán na 1,7 mil Kč.

Plynárenská ulice

Zahájení stavby se předpokládá od 17. 8. 2020 s celkovým dokončením do 30. 10. 2020. Účelem stavby je obnova stávající dvou kanalizačních stok A a B v části sídlištní zástavby (ve vnitrobloku bytových domů) v jejich stávajících trasách. Stoka A v délce 109 bm, jejíž součástí je přepojení 6 ks kanalizačních přípojek a 4 ks uliční vpusti a stoka B v délce 46,5 bm s 6 kanalizačními přípojkami. Projekt dopravně inženýrských opatření řeší uzavírky komunikací ve 3 etapách, aby se omezení vjezdu ke garážím dotkla jejich majitelů co nejméně.  Bohužel se přímo nad kanalizací nachází několik vzrostlých stromů a budou v rámci prováděné stavby s povolením odboru životního prostředí pokáceny. V rámci projektu je ale předepsána i náhradní výsadba nových stromů v takovém umístění, aby již nezasahovaly do ochranného pásma inženýrských sítí. Celková situace s vyznačením kácených i nově vysazovaných stromů je znázorněna v příloze níže. Celkový náklad stavby je sjednán na 5,5 mil Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…