Sokolov: Charitativní vánoční jarmark bude opět pomáhat

08.12.2018 7:34

Letošní adventní období se stejně jako v minulém roce nese v duchu dobrých skutků.

Sokolov: Charitativní vánoční jarmark bude opět pomáhat
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Je to již téměř rok, kdy v Městském domě kultury Sokolov proběhl první Charitativní vánoční jarmark, který vzbudil u návštěvníků opravdu velký zájem. Prodej nejrůznějších výrobků, kterým při výrobě vdechli čas a duši různí lidé z celé republiky a jejichž celý výtěžek bude pomáhat – to je hlavním smyslem této akce, která letos proběhne 16. prosince na Velkém sále MDK Sokolov.

Samotný nápad vznikl u hlavní organizátorky tohoto jarmarku, Petry Šetele. Petra si v říjnu roku 2017 řekla, že podobná akce v Sokolově není, a proto se ji rozhodla zorganizovat. Neváhala a obepsala stovky výrobců, zda nechtějí něco darovat a odezva byla veliká, protože se vybralo neuvěřitelné množství nejrůznějších výrobků. Největší zájem u návštěvníků byl o různé podoby drobného jídla od pečených čajů, přes cukroví, až po malé dortíky. Návštěvníci také nejčastěji kupovali drobné předměty jako ozdoby na stromeček a mnoho maličkostí pro radost. V podobném duchu se ponese i letošní jarmark, kde nejdůležitější je to, že 100% výdělku z prodeje jde na dobrou věc.

Letos pro sedmnáctiletou Veroniku

Chvíli po prvním charitativním jarmarku se Petra Šetele rozhodla společně se svými kamarádkami Dášou Spáčilovou a Andreou Kadlecovou založit Nadační fond Štěpánka, díky kterému pomáhájí znevýhodněným dětem plnit jejich tajná přání a sny. "Letošní vánoční jarmark bude přirozeným napojením na loňský ročník, ovšem už pod záštitou našeho nadačního fondu. Výdělek, který z tohoto dne vznikne, půjde sedmnáctileté slečně Veronice, která je po onkologické léčbě. V důsledku nemoci zůstala v mnoha ohledech fyzicky znevýhodněna. Přestože je Verča na vozíčku, téměř neslyší a má mnoho dalších zdravotních problémů, tak sama dělá spoustu charitativních projektů, které jsou úměrné jejímu věku a možnostem. Založila svůj vlastní blog, kde dělá různé sbírky a i přes její nelehkou situaci se snaží pomáhat jiným, což je obdivuhodné. Veroniky největším snem je podívat se do Londýna do muzea Harryho Pottera a my bychom ji tam rádi poslali," dodává Šetele.

Organizátorky doufají, že se i v letošním roce přiblíží číslům z loňského jarmarku, kdy se vybralo neuvěřitelných 120 000 korun. Před rokem tato částka putovala na Nadační fond šance onkoláčkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…