Sokolov: O novém provozovateli MHD rozhodne výběrové řízení

22.08.2017 7:35

Město Sokolov řeší budoucího provozovatele městské hromadné dopravy. Současnému dodavateli, kterým je společnost Autobusy Karlovy Vary, a.s., končí smlouva k 31. 12. 2018. Radnice se zabývala několika možnostmi, jak v příštím období MHD zajistit. Jendou z nich bylo založení vlastní společnosti. Na základě právní analýzy, jež si nechalo město vypracovat, se ale nakonec radní rozhodli pro otevřené výběrové řízení podle zákona o veřejných zakázkách.

Sokolov: O novém provozovateli MHD rozhodne výběrové řízení
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

„Kdybychom se rozhodli provozovat vlastní MHD, bylo by to pro město příliš nákladné a náročné. Ve hře bylo rovněž koncesní řízení, nebo založení společného podniku se soukromou společností. Právníci nám doporučili variantu uzavření smlouvy s dopravcem, který pro nás poskytne službu na zakázku,“ vysvětlil místostarosta Pavel Rybář s tím, že město si stanoví podmínky, za kterých bude dodavatel službu provozovat, smlouva bude uzavřena na deset let a tržby z jízdného zůstanou městu.

Právní analýzu pro město vypracovala kancelář Fiala, Tejkal a partneři, která zároveň zvítězila v tendru na zpracovatele zadávací dokumentace. „Můžeme si stanovit podmínky od počtu autobusů, přes jejich technické vybavení, až po barvy sedadel. Je strašně důležité, abychom ty požadavky připravili tak, aby obstály ve všech možných situacích po celou dobu trvání smlouvy,“ dodal místostarosta.

Současnému dopravci město hradí 12 milionů korun ročně. Sokolovská MHD, kromě města Sokolova, obsluhuje části Těšovice, Dolní Rychnov, město Březová, městys Svatava a obec Lomnice. Nová smlouva s provozovatelem MHD v Sokolově má být uzavřena k 1. 1. 2019.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…